Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johannes Thingnes Bø:

- Mer lysten på å være hjemme

Papparollen har gjort at Johannes Thingnes Bø kommer til å tidvis kjøre sitt eget treningsopplegg for å få mer tid hjemme. Samtidig understreker han at han er 100 prosent motivert for å fortsette karrieren og å levere i VM.

NYBAKT PAPPA: Johannes Thingnes Bø har herjet både i skisporet og i skiløypa de siste årene, men en forandring på hjemmebane kan bli utslagsgivende for formen under skiskytter-VM i Anterselva. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

ANTERSELVA(Dagbladet): I midten av januar ble Johannes Thingnes Bø pappa for aller første gang. 26-åringen var hele veien åpen om at han kom til å prioritere tid hjemme i tida både før og etter fødselen, og at det dermed kom til å gå ut over verdenscupen.

Thingnes Bøs fravær gjorde at Martin Fourcade nå har ei solid luke på toppen av sammendraget.

Det bryr stryningen seg lite om, men forsikrer om at det var viktig for ham å bli ordentlig klar til VM.

- Det var utrolig viktig. Det gikk litt på kompromiss med verdenscupen, men absolutt ikke med VM. Det har jeg vært klar på helt siden graviditeten startet at det ikke skulle gjøre. Jeg ville være godt forberedt til VM, og det tror jeg var smart. Jeg står her i dag og føler meg bra. Jeg har gjort jobben, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

Han legger ikke skjul på at det har vært en stor overgang og tilvenning de siste tre ukene.

- Det har gitt livet ny mening. Det har vært veldig fint. Men man har ikke rukket å tenke for mye, for det har vært tatt en dag i gangen. Det har vært mer enn nok. Det ble litt lite søvn i starten, men det har blitt bedre etterhvert. Jeg er absolutt uthvilt og klar for å gi alt her, sier 26-åringen.

- Ikke følt på mer motivasjon

Han legger likevel ikke skjul på at det har vært vanskeligere å forlate familien.

- Jeg har ikke følt på mer motivasjon på skiskytinga ennå. Heller mer lysten på å være mer hjemme. Jeg kommer nok til å kjenne mer og mer på savnet når jeg reiser rundt i verden de neste årene, sier Thingnes Bø åpenhjertig.

- Jeg får prøve så godt jeg kan å ta de med meg når det lar seg gjøre, legger han til.

- Er dette noe som kan korte ned karrieren din?

- Nei, jeg tror ikke det.

Men han innrømmer også at han ser for seg at savnet kan bli verre og verre. Derfor kommer han ikke til å være med på alt av opplegg i landslagsregi de neste årene.

- Jeg blir nok neppe med på samlingskjøret som før. Det blir en del reisedøgn på vinteren, og jeg kan ikke holde på i samme tempo på sommeren. Jeg må prioritere, rett og slett. Jeg synes vi ofte har litt for mange samlinger, så det blir godt å få trent litt hjemme og samtidig få være med familien, sier stryningen.

- En ny rute inn mot sesongen er en motivasjon jeg finner i treninga, legger han til.

- Et unikum

Storebror Tarjei er ikke i tvil om at lillebroren er toppmotivert til fortsettelsen. Samtidig stiller han spørsmål ved om hvor mye bedre han faktisk har mulighet til å bli.

- Han brukte de første dagene på å hente seg inn igjen, men nå er han tilbake for fullt. Han er et unikum, for han trenger ikke alltid å ha ei oppladning etter boka. Han finner ofte sin egen vei. Det har han gjort denne gangen også, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

- Det å gå fra to til tre timer søvn hver natt, til å bare kunne sløve på senga dagen lang her nede i Italia, tror jeg han får et litt nytt perspektiv på det å være idrettsutøver av, fortsetter han.

Bø forteller at det er vanskelig å sammenligne Johannes med andre utøvere, som gjerne blir bedre etter å ha blitt foreldre.

VEKKER OPPSIKT: Tiril Eckhoff og Dorothea Wierer er blant de største skiskytter-stjernene, og det har også internett fått med seg. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg tror generelt at man blir bedre av å få en sånn stor livsforandring. Samtidig har han alltid vært flink på å ha et avslappet forhold til idretten for å få ut sitt beste.

- Man hører ofte at nybakte foreldre gir litt mer blanke i idretten, og at man derfor blomstrer. Men hvor mye bedre kan han egentlig bli? spør Bø, med latter i stemmen.