Mer Mia-bråk

- Måten idrettsutøvernes fagforbund (NISO) blander seg i forhandlingene mellom Mia Hundvin og Tertnes på, forstyrrer forholdet mellom hennes og oss, sier klubformannen Tom Seim. - Det kan føre til at saken varer i flere måneder, sier Seim.

- Det er greit at NISO og leder Morgan Andersen forhandler fram tariffer mellom hele spillergruppa i Tertnes og klubbledelsen. - Men det blir helt feil når det bare er Morgan Andersen som møter opp når vi skal legge fram vårt tilbud til Mia Hundvin, sier Tertnes-formann Tom Seim til Dagbladet.

Profil

- Men er ikke det lurest for Tertnes bare å gi en så markant profil som Mia den lønna hun vil ha?

- Jeg er helt enig med deg.

- Men problemet er at før vi rakk å legge fram tilbudet vårt, sa Mia opp og Morgan Andersen overtok det hele, forteller Tertnes-lederen.

Lommepenger

For to uker siden sa Mia Hundvin opp kontraken sin med Tertnes fordi hun ville gjøre bruk av utdanningsklausulen. Den sier at hun kan forlate klubben hvis hun kommer inn på en skole et annet sted enn i Bergen.

Men den egentlige årsaken var at Mia var misfornøyd med lønna på 60000 kroner i året hun nå har i Tertnes. Det er lommepenger, sett i forhold til det andre sentrale spillere får.

Betenkelig

Tertnes-formannen mener at det lønnskravet Morgan Andersen la fram på vegne av Mia, ikke er særlig godt begrunnet.

- Det er tatt ut av løse lufta.

- Men det mest betenkelige er at NISOs inntreden i denne saken kan gå utover andre spillere som virkelig har bruk for utdanningsklausulen.

- Blir klausulen brukt av NISO som en trussel i forhandlingene, må vi nok slutte med å ha den i kontraktene, sier Tom Seim.

- Ta en prat!

Styremedlem i NISO og Mia Hundvins klubbkollega i Tertnes, Kjersti Grini, understreker at Morgan Andersen ikke opptrer som NISO-leder i denne saken.

- Vi må ikke blande roller her. Morgan Andersen representerer kun Mia, og opptrer på et vis som spilleragent.

- Det er et tilbud vi har til spillere som er ferske i dette gamet.

- Men nå synes jeg det er på tide at partene, det vil si Mia Hundvin og Tertnes, snakker direkte med hverandre, og ikke via media, mener Kjersti Grini.