Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Mer moro uten Steffen

Vålerengas ballglade Christian Grindheim og Magne Hoseth mener seriemesterne vil underholde mer uten Steffen Iversen på laget.

BÆRUM (Dagbladet): I går trillet fjorårsmesterne ball med nyopprykkede Stabæk før pause. Og selv om de ikke skapte forferdelig mange sjanser var det en helt annen fotball enn i fjor da ballene stort sett ble sendt i retning Steffen Iversens hode.

-  Det er helt klart morsommere nå. Stilen passer meg mye bedre. Og den passer Christian, Sørensen, Fredheim Holm og Gashi også bedre. De er ballspillere. Vi var nødt til å legge om når vi har to «små» spisser. Vi blir uten tvil mer spillende, sier Magne Hoseth til Dagbladet.

Stabæk er ikke i nærheten av oss i 1. omgang, men vi må bli enda mer distinkte for å skape flere sjanser, mener Hoseth.

Diamant

-  Jeg trivdes veldig godt. Vi fikk trædd ballen mer gjennom midtbanen. Og det er morsommere for meg. Det blir mer ballbesittelse, men når vi mister ballen har vi også krefter til å vinne den tilbake. I dag er vi spesielt bra i 1. omgang, sier Grindheim til Dagbladet.

I går prøvde trener Kjetil Rekdal ut en diamantformasjon på midtbanen der Hoseth og Grindheim lå ytterst med Ardian Gashi foran og Thomas Holm bak.

-  Vi samler på preferanser slik at vi kan ha grunnlag til å velge, sier trener Rekdal om diamantsystemet.

-  Det har vært en målsetting for oss å bli mer spillende. Da Steffen kom i 2004 var vi fantastisk gode på å spille både langt og kort. I fjor gikk det mye i stå. Derfor ble det mye lange baller opp på Steffen, forklarer Rekdal til Dagbladet.

 DRØMMEDEBUT:  Georgieren Levan Melkadze var god i VIF-debuten, her scorer han 2-0-målet. Foto: Hans A. Vedlog
DRØMMEDEBUT: Georgieren Levan Melkadze var god i VIF-debuten, her scorer han 2-0-målet. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer

Lite bestemt

Uten reine flankespillere er det meningen at backene Allan Jepsen og Jarl André Storbæk skal komme til innlegg. Og nettopp danske Jepsen la pent inn til Daniel Fredheim Holm på overtid i første omgang. Headingen hans gikk via Stabæk-keeper Jon Knudsen og i stanga, men spisskollega Jan Derek Sørensen fikk stupehadet inn returen til 1-0.

-  Vi viser stigning i formen. Men har et stykke igjen. I første omgang tipper jeg at vi har 70-30 i ballbesittelse. Men vi er for lite bestemte, og greier ikke å utnytte overtaket til å skape sjanser, mener Rekdal.

Drømmedebut

Etter pausen fikk Vålerengas nyinnkjøpte spiss Levan Melkadze sin debut. Georgieren, som bare kostet 600 000 kroner, kan vise seg å være et aldri så lite kupp. 26-åringen var ballsikker, bevegelig og hadde fint blikk for spillet. Og det tok ikke mer enn 15 minutter før han åpnet scoringskontoeb. Fra meget skrått hold banket Melkadze ballen inn i nærmeste kryss. Skuddet var pent, bevares, men Stabæk-keeper Jon Knudsen burde så avgjort ha avverget.

-  Melkadze gjør et positivt inntrykk. Men det har jeg sett på trening også. Han har fin teknikk og viser at han har god oversikt over det som skjer på banen, er dommen fra trener Rekdal.

I andre omgang slapp Vålerenga hjemmelaget langt mer inn i kampen. Veigar Pall Gunnarson traff stolpen etter 64 minutter. Også Espen Nystuen og Alanzinho hadde sine muligheter.

-  I perioden etter 2-0-målet er vi skitdårlige. Vanligvis får vi 2-1 mot oss i Tippeligaen når vi spiller slik. Da hadde det vært kamp igjen, mener Rekdal.

-  Mer moro uten Steffen

Stabæk-storscorer Daniel Nannskog ble godt passet på i går. Svensken ropte etter straffespark to ganger, men dommer Tom Henning Øvrebø gjorde trolig rett i begge situasjoner.

MORO: Vålerenga blir mer spillende nå som Steffen Iversen er borte. Det passer Magne Hoset (t.v) godt, og sikkert Jan Derek Sørensen også.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling