Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mer opptrekkskunst av Renshaw og Cavendish

Her er Kaggestads forventninger til sjarmøretappen i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi følger siste etappe av Tour de France på live.dagbladet.no/tdf fra kl. 14.00. Reell etappestart er kl. 14.45.

(Dagbladet): I går sikret Cadel Evans sammenlagtseieren i Tour de France med en gnistrende tempoetappe i Grenoble, og brødrene Schleck må pent finne seg i å fylle de andre to plassene på pallen i Paris i dag.

Klatretrøya går til Samuel Sanchez, mens Pierre Rolland er vinner av ungdomskonkurransen.

I dag skal sjarmøretappen fullføres på Champs Elysees i Paris, og storfavoritt Mark Cavendish kommer til paradegaten i grønt.

Selv om det deles ut 55 spurtpoeng på den siste etappen, er det svært få som tror at José Rojas skal kunne ta igjen hele 15 poeng på HTC-spurtkanonen.

Med andre ord stiller Cavendish nok i grønt også på seremonien etterpå, der Johan Kaggestad tror han også vil kunne feire seier på rittets siste dag.

- Det er spurtene som skal gjøre opp om etappen, som er mye kortere enn den har vært de siste årene. Det er bra, bare 95 kilometer, det betyr at det blir mindre tid til å skåle før spurterne gjør opp om seieren på Champs Elysees, sier Kaggestad i dagens vurdering.

- I fjor fikk vi en fantastisk oppvisning av Mark Renshaw og Mark Cavendish, det var kunst i opptrekk, kunst i spurt, men det er andre spurtkanoner her. Jeg tror likevel det blir oppvisning av Renshaw og Cavendish igjen, sier Kaggestad.

For oss nordmenn er det vel også lov å håpe på at Edvald Boasson Hagen kan blande seg inn i sluttspurten, mens Thor Hushovd kommer til å kjøre for Tyler Farrar på Champs Elysees.

I videoen over, som naturligvis er spilt inn før årets Tour de France, kan du også se hvor nær TV 2s sykkelekspert var i sine forhåndstips til ettermiddagens trøyeutdelinger.

- Det blir selvfølgelig full klaff i dette tipset, jeg som aldri vinner fem øre i lotto, sier Kaggestad, kanskje mer forutseende i den uttalelsen enn i selve tipset.