Mer penger til de beste

TRONDHEIM (Dagbladet): RBK-spillerne på banen har bestemt seg for å ta en større del av bonuspengene. Fra og med i kveld må du skifte for å få utbetalt Mesterliga-kontanter.

- Bonus er ikke lønn - den kommer av prestasjoner som skjer der og da. Er det noen som ikke er fornøyd med lønna får de snakke med Rune Bratseth, sier Mini.

- Det er ikke pengene som først og fremst betyr noe, sier Sigurd Rushfeldt.

Feberfri er han klar fra start til kveldens kamp mot Club Brügge. Men scorer han igjen - som han gjorde to ganger i Aten da RBK bare var et par minutter unna sin andre kvartfinale i Mesterligaen - kan det bli nye innskudd. Av betydelig karakter.

- Det er opplevelsen av å være der det skjer som er viktigst, sier Rushfeldt. - Og det beste stedet er Mesterligaen. Men ja, det er klart at det også betyr noe å få vist seg fram på det høyeste nivået i Europa.

- Er du god nok kan det føre til en bra kontrakt både sportslig og økonomisk i utlandet.

Lønnskulturen på Lerkendal har de siste årene vært brukt som et av Rosenborgs mest sosiale ansikter utad. Alle - fra vaskedama på brakka til målscorerne ute på banen - har tjent ekstra når Rosenborg har gjort det godt. Og i fjor tjente påleggskalvene i RBK-stallen nærmere 300000 kroner på å sitte på tribunen i Mesterligaen.

Lovprises av Bratseth

Hvis suksessen fortsetter denne høsten får de null og niks.

Styret og spillerne i Rosenborg er skjønt enige om den nye bonuspolitikken. Allerede for ett år siden mente ledelsen at det burde ligge prestasjoner bak utbetalingene. Men den gangen tok ikke spillerne tak i problematikken. Nå føler de at de har gjort det for klubbens beste.

- Vi tok det opp i spillerutvalget og presenterte deretter et forslag for hele stallen, sier Mini. - Ingen var direkte uenige. Og det betyr at vi har gjort det riktige. I Rosenborg tør folk å si det de mener.

Spillerne vinner

- Når vi sliter for å beholde spillere på grunn av økonomi er det dumt og ikke bruke bonuspengene på de som spiller, sier Rune Bratseth. - Det skal være forskjell på dem som er på banen og de som sitter på tribunen. For mangel på sult vil vi ikke ha - det kan være en fare.

- Det er ett år siden RBK-styret antydet at det ikke var mye fornuft i at folk tjente ekstra gode penger på å sitte på tribunen.

25 prosent av RBK-nettoen etter de to kampene mot Club Brügge går til spillerne. Blir det enda en Mesterliga av resultatene økes prosentandelen til 30. Fordelingsnøkkelen i fjor var 100-75-50 i forhold til det å spille, sitte på benken og sitte på tribunen. Det betyr at de som aldri var i nærheten av banen mottok halv lønn i forhold til Mini og kompani.

Men fra og med i kveld er det øko-betydningsløst og sitte i sivilt.

Ett minutt - full bonus

Skal du gjøre deg fortjent til halvparten er du nødt til å sitte på benken.
Får du ett minutt betyr det full utbetaling.

- Men er RBK- 98 gode nok for nye feite bonuser?

- Vi bør være det, sier Sigurd Rushfeldt. Per dato har vi bedre resultater i år enn vi haddde på den samme tida i fjor. Og sjøl om det mangler litt hos enkelte - og jeg har vært en av dem etter ferien - tror jeg det kommer med Mesterligaen.

- De to kampene vi har foran oss nå er sesongens viktigste til nå. Går det vår vei blir det bare viktigere og viktigere.

HUMØRET PÅ TOPP: Sigurd Rushfeldt (t.h.) starter for RBK i kveld. Nå er det økonomisk viktigere enn før å være på banen.