Mer politi og vektere på Kollen-lørdagen

Kollen-femmila i 2018 ble en neglebiter i sporet, men huskes best for fyllekaoset og slåsskampene. Nå gjøres det tiltak for å hindre liknende hendelser.

KOLLEN-KAOS: Slik skal de unngå at årets Kollenfest blir en reprise av fjorårets skandale. Video: Malene Storrusten. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Slåsskamper, ulykker og fyllekaos overskygget fjorårets spennende femmil, hvor Dario Cologna spurtslo Martin Johnsrud Sundby i kampen som seieren. Flere ble sendt til sykehus etter T-baneulykker og slåsskamper.

Nå setter Holmenkollen Skifestival i verk tiltak for at Kollen-lørdagen 9. mars går roligere for seg blant publikum. Rennstart er i år klokken 10, mot 14.30 i 2018.

Noe av det som også gjøres er mer politi og vektere i marka og på viktige knutepunkter. I tillegg vil det være økt vakthold natt til lørdag for å sikre ro og orden i marka. Det vil også kun være mulig å ta T-banen til Holmenkollen lørdag 9. mars, slik at publikum må gå resten av veien for å komme til løypa.

I Oslo vil politiet bortvise synlig berusede personer på T-banestasjonene.

– Det ble en kontrastfylt helg. Det var to fantastiske dager med gode sportsopplevelser, og Kongen var til stede på sitt 70. Holmenkollrenn. Det var veldig bra, men det som skjedde lørdag ettermiddag og kveld var ikke bra, sa skipresident Erik Røste til NTB i mars 2018.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer