Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mer popstjerne enn fotballspiller

Sier legenden Pelé.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

David Beckham er muligens en helt for millioner av fans over hele verden, men for den brasilianske fotball-legenden Pele er han mer en popstjerne enn en idrettsmann.

Pele fikk gjennom store deler av sin karriere stående applaus fra både sitt eget lags og motstandernes tilskuere, men for tiden er han opptatt med å markedsføre potenspillen Viagra. Under en pressekonferanse i Mexico fortalte han reportere hva han mener om en av nåtidas mest berømte fotballspillere.

- Problemet med Beckham er at han er gift med den mest berømte av Spice Girls-jentene og at han nå er mer av en popstjerne enn en fotballspiller, sa Pele.

- I dag er fotball også underholdning og folk vil at spillerne skal være stjerner heller enn fotballspillere, fortsetter Pele.

Spill Manager 2004

Din oppgave som manager er å forvalte én milliard kroner på 15 spillere og en trenerassistent. Målet er å sanke flest poeng i hver eneste runde.

Markedsføring

David Beckham brukes som et av Real Madris fremste markedsføringsidol, og det ryktes at den spanske klubben allerede har tjent inn overgangssummen på salg av effekter, drakter og lignende.

Pele, som selv hjalp Brasil med å vinne tre VM-gull og av mange er betraktet som verdens største fotballspiller gjennom tidene, er bekymret for de store forskjellene som etterhvert har oppstått mellom de store, rike klubbene og klubber som har stramme budsjetter.

- Klubber som Manchester United og Real Madrid har mye penger og de kan kjøpe de beste spillerne i verden. Men vi har sett mange ganger at stjerner ikke alltid vinner mesterskap, avsluttet Pele.

POPSTJERNESPILLER: David Beckham blir utsatt for mer eller mindre hysteriske fans uansett hvor han beveger seg. Her er det en fan fra Hong Kong som prøver å få nærkontakt av tredje grad med den berømte fotballspilleren.