Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Mer redd Armstrong-comebacket for to år siden»

Tour de France-sjef frykter ikke bråk rundt Contador.

FRYKTER IKKE BRÅK: Tour de France-sjefen frykter ikke bråk under rittet selv om Alberto Contador (t.v.) har en dopingsak hengende over seg. Han var mer bekymret da Lance Armstrong (t.h.) gjorde comeback for to år siden. Foto: AFP PHOTO PATRICK HERTZOG
FRYKTER IKKE BRÅK: Tour de France-sjefen frykter ikke bråk under rittet selv om Alberto Contador (t.v.) har en dopingsak hengende over seg. Han var mer bekymret da Lance Armstrong (t.h.) gjorde comeback for to år siden. Foto: AFP PHOTO PATRICK HERTZOG Vis mer

(Dagbladet): 2. juli starter årets utgave av Tour de France, og det er ingen tvil om at fjorårsvinner Alberto Contador er den største favoritten til å vinne.

Etter hans suverene seier i Giro d'Italia virket det tidligere i år som kun den mye omtalte doping-saken var det eneste som kunne ødelegge ny triumf i Frankrike.

Men den planlagte høringen i juni ble utsatt til 1. august - altså etter at Touren er ferdig. Det har skapt reaksjoner.

Løpsdirektøren i Tour de France frykter likevel ikke protester og ubehageligheter under årets ritt som følge av den kontroversielle doping-saken.

- Jeg var mer redd da Armstrong gjorde comeback for to år siden. Folk synes Contador er mer behagelig, sier direktør Christian Prudhomme ifølge danske feltet.dk.

Det ble kraftig spekulert i om Contador i det hele tatt fikk lov til å stille opp i Touren på grunn av sin positive dopingprøve på stoffet clenbuterol.

Prudhomme sier arrangøren ikke har noen grunn til å utestenge Saxo Bank-rytteren.

- Vi ble fortalt at han er ren av forbundet sitt. Vi må bare vente til vi får et svar etter Touren, sier han.

- I flere måneder indikerte CAS (idrettens voldgiftsrett) at det ville komme en avklaring før Tour de France. Høringen ble avtalt til 6.-8. juni, og vi forventet å få et svar. Vi håpet at vi kunne ønske han velkommen og være sikre på at han definitivt var ren, sier Prudhomme.

Årets ritt er den 98. utgaven av Tour de France og arrangeres fra 2. til 24. juli.

TOUR-SJEF: Tour de France-sjef Christian Prudhomme er ikke redd for at det vil dukke opp bråk rundt Alberto Contador i Frankrike. Foto: AFP PHOTO/BELGA /JULIEN
TOUR-SJEF: Tour de France-sjef Christian Prudhomme er ikke redd for at det vil dukke opp bråk rundt Alberto Contador i Frankrike. Foto: AFP PHOTO/BELGA /JULIEN Vis mer