- Mer rivalisering enn vanlig

Sir Alex tror det blir tøft mot Lille i kveld.

• Direkte klokka 20.45: Dagbladet.no følger Champions League direkte

OLD TRAFFORD (Dagbladet.no): Kveldens Champions League-kamp mellom Manchester United og Lille kommer til å bli en tøff batalje.

Det er ondt blod mellom de to lagene, etter det første oppgjøret i Frankrike - noe også Sir Alex Ferguson bekrefter.

- Oppførselen til Lille i den første kampen - og holdningen deres etterpå - gjør at denne kampen blir spesiell. Du vet ikke hvordan undertonene vil påvirke spillerne og, enda viktigere, dommeren, skriver United-manageren i sin faste spalte i kampprogrammet.

- Bør gå i seg selv

Han tror at spillerne hans er rutinerte nok til å takle dette, men skriver likevel:

- Det har blitt mer rivalisering enn vanlig mellom de to lagene.

- De har anklaget oss for juks, selv om deres spillere tok flere raske frispark tidligere i kampen. Det er selvfølgelig ikke noe galt med det, for det gjør at tempoet i kampen holdes oppe. I bunn og grunn viste Giggs stor tilstedeværelse da han utnyttet at Lille-spillerne sov, skriver Ferguson om vinnermålet for to uker siden.

TØFF KAMP: Alex Ferguson var oppgitt over Lille-spillernes oppførsel i det første oppgjøret, og frykter den dårlige stemningen foran kampen i kveld. Foto: AP
TØFF KAMP: Alex Ferguson var oppgitt over Lille-spillernes oppførsel i det første oppgjøret, og frykter den dårlige stemningen foran kampen i kveld. Foto: AP Vis mer

Manageren har snakket om denne scoringen og bråket i Lille flere ganger denne uka, og klarer ikke la være nå heller.

Vil punktere kampen

Ferguson mener Lille heller burde gå i seg selv, og han skjønner ikke at Lille-keeperen sto limt frast til stolpen så lenge.

- Jeg tror ikke en rutinert keeper som Edwin van der Sar ville gjort det samme, men det er en nyttig påminnelse om at vi må følge med hele tida.

United møtte Lille to ganger i Champions League forrige sesong også, og spilte da 0-0 på hjemmebane og tapte borte.

Nå vil Fergie ha revansje, og uavgjortresultat eller seier vil sende serielederne inn i kvartfinalene i turneringen.

- Vi kan ikke tenke på resultatet og kommer til å starte kampen som alle andre kamper - med mål om å score tidlig, slik at de resignerer litt, sier midtstopper Rio Ferdinand.

- Mer rivalisering enn vanlig
OMSTRIDT SCORING: Lille har klaget i to uker i strekk etter at Ryan Giggs scoret på et kjapt frispark i Frankrike. Det bryr Alex Ferguson seg fint lite om.