- Mer sannsynlig at Moyes får United-jobben, enn at Solskjær gjør det

«Forvirra, kaotisk og uvitende.»

PÅ TYNN IS: Ting tyder på at Ole Gunnar Solskjærs dager i Cardiff er talte. Sportssjefen i den walisiske avisa Wales Online mener det er på høy tid, og at nordmannen aldri har vært lenger unna drømmejobben på Old Trafford. Foto: AP Photo/Phil Cole, PA Wire/NTB Scanpix
PÅ TYNN IS: Ting tyder på at Ole Gunnar Solskjærs dager i Cardiff er talte. Sportssjefen i den walisiske avisa Wales Online mener det er på høy tid, og at nordmannen aldri har vært lenger unna drømmejobben på Old Trafford. Foto: AP Photo/Phil Cole, PA Wire/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Spekulasjonene går høyt og heftig om hvorvidt Ole Gunnar Solskjær er på vei ut av døra i Cardiff.

På lørdag vartet Solskjærs menn opp med sesongverste i andreomgangen mot Norwich da en 2-0 ledelse ble snudd til et 2-4-tap. I går ble det nok et hjemmetap mot Middlesbrough.

Pepet ut De frammøtte på Cardiff City Stadium, som for øvrig ikke har vært ferre siden mars 2010, svarte med å bue ut laget både til pause og etter full tid.

Waliserne er i ferd med å få nok, og nå har også sportssjefen i lokalavisa Wales Online, Paul Abbandonato, tatt bladet fra munnen i en mildt sagt krass kommentar.

Det er ingen hemmelighet at 41-åringen har varme følelser for Manchester United, men Abbandonato tror aldri han ha vært lenger unna drømmejobben enn det han er nå.

Større sjanse for Moyes - Da Solskjær kom inn med sitt gode rykte, var det snakk om han kunne bli en framtidig Manchester United-manager om han gjorde ting riktig i Cardiff. Etter jobben han har gjort her nå er det mer Sannsynlig at David Moyes får United-jobben enn at Solskjær gjør det.

Han setter fingeren på det mange mener har vært problemet etter at nordmannen tok over klubben. At han sliter med å finne fram til en startellever han er komfortabel med.

- Cardiff har under Solskjær virket forvirret, kaotisk og uvitende. De framstår sånn på grunn av hans uendelige flikking på laget, som igjen har ledet til mangel på kontinuitet og et mønster. I tillegg har han gjort noen virkelig merkelige avgjørelser når det kommer til laguttak, sier Abbandonato.

Bare rykter Opplysningene i dag sier Solskjær ikke var på Cardiff-treninga, men at han i stedet var i London i møter med klubbstyre. Hva disse møtene går ut på blir foreløpig bare spekulasjoner.

KORT REGIME: David Moyes fikk et knapt år i sjeffsstolen på Old Trafford i det som ble en skuffende sesong. Ole Gunnar Solskjær har aldri lagt sjul på at det ville vært drømmejobben, men den virker for øyeblikket langt unna. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
KORT REGIME: David Moyes fikk et knapt år i sjeffsstolen på Old Trafford i det som ble en skuffende sesong. Ole Gunnar Solskjær har aldri lagt sjul på at det ville vært drømmejobben, men den virker for øyeblikket langt unna. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer

Anders Sigdestad, leder i Cardiffs norske supporterklubb, tror ikke Solskjær er på vei ut.

- Jeg har ikke hørt noe, bare rykter. Jeg tviler på at det ligger noe i det. Man vet aldri, men jeg tror ikke han får sparken nå, sier Sigdestad til Dagbladet.

Supporterlederens sikkerhet skyldes Vincent Tan, klubbens malaysiske eier. Han er milliardær og svært egenrådig.

- Vincent Tan hører ikke på fansen. Det kan være samtaler med Solskjær, men han får neppe sparken så tidlig i sesongen. Det kan godt hende Solskjær er i London i møter, sier Sigdestad.

- Han feiler Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen mener det er trist om Solskjærs dager i Cardiff nå er talte.

- Hvis nyheten stemmer er det synd for Ole Gunnar Solskjær, synd for Cardiff, synd for Mats Møller Dæhli - og synd for norsk fotball, sier han.

Få norske journalister har fulgt Ole Gunnar Solskjærs Cardiff-periode tettere enn Pedersen. Ut fra resultatene - nedrykket i mai er etterfulgt av to seirer, to uavgjort, tre tap og 17. plass etter én måned med Championship-fotball - er det ingen grunn til å være overrasket dersom Solskjærs dager nå er talte, mener Pedersen.

FORVIRRET: - Cardiff har under Solskjær virket forvirret, kaotisk og uvitende. De framstår sånn på grunn av hans uendelige flikking på laget, som igjen har ledet til mangel på kontinuitet og et mønster. I tillegg har han gjort noen virkelig merkelige avgjørelser når det kommer til laguttak, sier Abbandonato, sportssjef i Wales Online. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY / NTB SCANPIX
FORVIRRET: - Cardiff har under Solskjær virket forvirret, kaotisk og uvitende. De framstår sånn på grunn av hans uendelige flikking på laget, som igjen har ledet til mangel på kontinuitet og et mønster. I tillegg har han gjort noen virkelig merkelige avgjørelser når det kommer til laguttak, sier Abbandonato, sportssjef i Wales Online. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY / NTB SCANPIX Vis mer

- Det er en brutal bransje. Resultatene avgjør, og Ole Gunnar Solskjær har ikke fått resultater. Denne sesongen begynte bra, laget så ålreit ut, men de har ikke vært i nærheten de siste ukene. Og dermed skjer det med Ole Gunnar, som med de tre andre norske trenerne som har prøvd seg i England: Han feiler.

SJEFEN: Vincent Tan eier Cardiff og er mannen som sitter med det siste ordet i enhver stor avgjørelse. Det er umulig å si hva han tenker om Solskjærs framtid. Foto: REUTERS/Samsul Said/NTB Scanpix
SJEFEN: Vincent Tan eier Cardiff og er mannen som sitter med det siste ordet i enhver stor avgjørelse. Det er umulig å si hva han tenker om Solskjærs framtid. Foto: REUTERS/Samsul Said/NTB Scanpix Vis mer