Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mer skrudd enn Beckham

I kveld erstatter han trolig Raul i Real-angrepet. Hvem er egentlig denne Guti?

Jose Maria Gutierrez Hernandez (26) - eller Guti for enkelhets skyld - er det spanske motstykket til David Beckham. Og kanskje enda mer bemerkelsesverdig utenfor banen enn engelskmannen.

Guti er en annerledesmann i fotballens verden. Han er mer elsket, hatet og latterliggjort enn noen annen spiller i Spania. Guti er ikke en type spanjolene kan være likegyldig til.

For når luksusbilene ruller inn på Real Madrids treningsfelt, hender det ofte at en liten Mini Cooper sniker seg inn mellom dem. Og ut stiger Guti iført et oppsiktsvekkende moteantrekk og med splitter ny frisyre - igjen.

Transseksuell samboer

Guti drar gjerne på seg en sjokkrosa brodert pilotjakke når han går på byen, og mens engelske fans synger om de seksuelle preferansene til fru Beckham, går de spanske sangene direkte på Guti selv.

Kanskje ikke så rart. Guti delte tidligere leilighet med Spanias mest kjente transseksuelle skuespiller Bibi Fernandez. Den gang var Bibi mann, og het Monolo Fernandez. Nå er Guti gift og har to barn.

Slike ting fester seg likevel i minnet hos folk, og Guti har blitt et enkelt bytte for fordomsfulle tribuneslitere og motstandere. Selv hjemme på Santiago Bernebeu opplever han at publikum er delt i synet på hans person - og jubler og piper om hverandre når han er på banen.

Filming og sutring

Det handler ikke bare om den oppsiktsvekkende stilen utenfor banen, men også en meget variabel innsats på banen, hyppig filming og sutring.

Etter en kamp for et par sesonger siden, da Guti hadde brukt vel så mye tid på sutring som å spille fotball, ble han kalt «en homse og en baby» av Malagas storkjeftede uruguayanske spiss Dario Silva.

- Det vil jeg ikke kommentere. Men jeg har en kone og et barn, svarte han rolig.

Andre ganger har han taklet mobbingen mindre elegant, latt seg trekke opp og skaffet seg enda flere uvenner.

Får sjansen i kveld

En markant skikkelse som Guti blir til gjengjeld elsket enda mer av dem som liker ham. Han har vokst opp i Real Madrids ungdomssystem, og regnes som en av de mest talentfulle spillerne i klubben. Men med hele stjernegalleriet på plass, er det gjerne i rollen som superinnbytter han får sjansen. På Old Trafford i kveld er det imidlertid ventet at han får sjansen på topp sammen med Ronaldo.

Raul er i dag skrevet ut fra sykeshuset etter at han pådro seg akutt blindtarmbetennelse i helga og måtte opereres. Likevel må han holde seg i ro en måned, og det er duket for Guti.

Til begeistring og fortvilelse.

  • Dagbladet.no følger Manchester United-Real og AC Milan-Ajax direkte klokka 20.45 i kveld.
MÅLFARLIG: Guti feirer sammen med Zinedine Zidane etter å ha scoret Reals tredje mål da Milan ble slått 3-1 på Santiago Bernabeu 12. mars.
ELEGANT: Guti er egentlig midtbanespiller, men brukes også som spiss. Her skygges han av Romas Walter Samuel under en Champions League-kamp i september i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media