Mer trøbbel for Newcastle

Gode nyheter for Vålerenga: Krangling og flere skader plager Tyneside-klubben.

(Dagbladet.no): Newcastle-sjef Bobby Robson er i hardt vær om dagen. Etter vrakingen av Alan Shearer på Ullevaal, har kranglinga sittet løst på St. James' Park. I går kveld forsøkte Robson å legge disputten med Shearer død.

- Jeg har ingen problemer med Alan, og jeg er overrasket over hvor mye oppstyr dette har forårsaket, sier Robson til The Sun.

- Alan har spilt mer fotball enn noen andre spisser i Premier League denne sesongen, og vi har mange kamper igjen. Han har passert sin 30. bursdag, og jeg vil ha ham så frisk og rask som mulig, sier Robson.

Utlånstabbe

Shearer selv var rasende da han ble satt på benken mot Vålerenga på Ullevaal. Og resten av laget fikk ikke akkurat ros hos verken Robson eller engelsk presse dagen etter det kjølige møtet med norsk jord.

I dag blir Robsons Newcastle latterliggjort på grunn av Portsmouths målscorer i 1-1-kampen i går. Lomana Lualua sikret laget fra sørkysten et poeng mot Newcastle. Han er på lån fra Newcastle.

- Chelsea lot oss ikke spille med Alexej Smertin da vi spilte mot dem, og jeg er overrasket over at Newcastle ikke nektet oss å bruke Lomana, sier Portsmouth-manager Harry Redknapp.

Vanligvis får spillere som lånes ut til rivaler en klausul i utlånskontrakten som gjør at de ikke kan spille kampene mot moderklubben. Det glemte Newcastle da de lånte ut Lualua.

Dyer skadd

- Jeg var overrasket over å være utpå, og det var veldig rart å spille mot gamle venner, sier Lualua selv.

I tillegg ble Newcastles landslagsmann Kieron Dyer satt på sidelinjen i opptil fem uker med en lårstrekk. Dermed mister Newcstle enda en mann til møtet mot Vålerenga onsdag.

Fra før er Lee Bowyer utestengt av disiplinære årsaker, og det er tvilsomt om Jonathan Woodgate blir skadefri til kampen mot Vålerenga.

BETENKT: Bobby Robson har hendene fulle av problemer for tida. Onsdag kveld skal de slå ut Vålerenga av Uefa-cupen, uten landslagsspilleren Kieron Dyer.