Neymar i konflikt med spanske skattemyndigheter

Mer trøbbel for Neymar

Spanske skattemyndigheter krever 340 millioner kroner av Neymar.

I HARDT VÆR: Neymar måtte betale 430 millioner kroner til brasilianske skattemyndigheter i 2016. Nå krever spanske skattemyndigheter 340 millioner kroner av PSG-spilleren. Foto: Nacho Doce / Reuters / NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Neymar måtte betale 430 millioner kroner til brasilianske skattemyndigheter i 2016. Nå krever spanske skattemyndigheter 340 millioner kroner av PSG-spilleren. Foto: Nacho Doce / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Det blåser kraftig rundt Neymar for tida. Den brasilianske PSG-stjerna ble i juni anmeldt for voldtekt, og 27-åringen ryktes også vekk fra Frankrike etter å ikke ha møtt opp til PSGs sesongoppkjøring.

Nå melder Marca at Neymar også er i konflikt med spanske skattemyndigheter.

Det ble startet en etterforskning av Neymar tilbake i mars i år.

Myndighetene har sett på om Neymar betalte skatt av bonusen han fikk da han fornyet kontrakten sin med Barcelona i 2016, samt pengene han mottok i forbindelse med overgangen til Paris Saint-Germain året etter.

Nå krever myndighetene at Neymar betaler 340 millioner kroner, ifølge Marca.

Saken fortsetter under videoen.

INSTAGRAM: Den brasilianske fotballspilleren la ut en video på Instagram, hvor han forteller om situasjonen. Video: NTB/Scanpix. Reporter: Christian Wehus. Vis mer

Krever penger av Barca

Hvis ikke brasilianeren betaler pengene, kan han få eiendommer inndratt og saken vil ende opp i retten. Det samme har skjedd med Cristiano Ronaldo og Lionel Messi ved tidligere anledninger.

Paris Saint-Germain skal ha gitt de spanske skattemyndighetene kontrakten til Neymar, men da med sifre krysset over.

De skal også ha bedt om alle dokumentene fra retten som håndterer saken mellom Neymar og Barca, der spilleren krever penger som del av en bonusavtale før han forlot klubben, skriver Marca.

Dømt for skatteunndragelse

Dette er ikke første gangen Neymar er i trøbbel med skattemyndighetene.

I 2016 ble fotballstjerna dømt til å betale 430 millioner kroner etter han ble funnet skyldig i skatteunndragelse mellom 2011 til 2013.

Neymar ble også tiltalt for svindel og korrupsjon i 2017 etter uoverensstemmelser rundt overgangen fra Santos til Barcelona i 2013.

Brasilianeren ryktes tilbake til Barcelona, og helte bensin på ryktene da han nylig sa at hans beste fotballminne var å slå PSG - med Barcelona - i semifinalen i Champions League i 2017.

- Det er to øyeblikk. Det ene var da vi vant OL-gull med Brasil. Det andre var comebacket mot PSG. Følelsen da vi scoret det sjette målet har jeg aldri opplevd tidligere. Det var utrolig, sa Neymar til Oh My Goal, ifølge NTB.

PSGs sportsdirektør, Leonardo, har uttalt at Neymar kan forlate klubben hvis det kommer et tilbud som passer alle parter.