- Mer ustabilt Rosenborg enn jeg forventet

Eksperter mener Dagbladet-kommentator treffer og bommer med sin kritikk.

Trondheim, 20100929: Nils Arne Eggen. Foto: Thomas RAsmus SKaug / Dagbladet
Trondheim, 20100929: Nils Arne Eggen. Foto: Thomas RAsmus SKaug / DagbladetVis mer

||| (Dagbladet): Kommentator i Dagbladet, Morten Pedersen, beskyldte på NRKs fotballmagasin «Bakrommet» i går Nils Arne Eggen for å «nesten ha rasert» Rosenborg.

- Erik Hoftun sa da Nils Arne Eggen overtok, at det viktigste for Eggen og Rosenborg var å bygge videre på det fundamentet som Erik Hamrén hadde bygget opp. Det kan jeg ikke se ha skjedd. I stedet mener jeg nesten at han rasert Rosenborg, sa Pedersen i programmet.

Dagbladet har i dag snakket med flere eksperter. De mener Pedersen bommer med sin kritikk.

- At Eggen har rasert Rosenborg tror jeg ikke. De har tapt én seriekamp på to sesonger, og leder serien med fem poeng, sier TV2-ekspert Petter Myhre til Dagbladet.

- Morten sier det veldig tabloid. Det hele virker litt korttenkt, sier Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

- Mangler flyt NRKs ekspertkommentator, Karl Petter Løken, mener også Pedersen tar hardt i, men at han har et poeng.

- Å si at han har rasert Rosenborg blir vel å litt hardt i, men Pedersen har et poeng, sier Karl Petter Løken til Dagbladet.

- Det er et mer ustabilt Rosenborg enn jeg forventet å se. De mangler flyt, og er ikke like kynisk som de var under Hamrén.

- Men det har også også med spillermaterialet og tiden Eggen har hatt med laget. Han har ikke fått satt sitt preg på RBK, sier tidligere RBK-spiller Løken til Dagbladet.

Løken trekker frem nyervervelsen Mattias Bjärsmyr som han mener har langt ifra erstattet danske Kris Stadsgaard som forlot Rosenborg til fordel for Malaga i sommer.

- Han er sikkert en god spiller, men han har ikke startet veldig bra. De savner Stadsgaard bak der.

Visste at det ville svinge Myhre mener at RBK-ledelsen visste at det kom til å svinge mer under Eggen enn under Hamrén.

- En trener må alltid forfekt sitt eget syn og gjøre ting på sin måte. At det ser annerledes ut enn under Hamrén er ingen overraskelse, det visste vi at kom til å skje.

- Jeg tror hovedgrunnen til at RBK har slitt litt i det siste er det tette kampprogrammet. De har hatt et mye tettere program enn for eksempel Vålerenga som røk ut av cupen tidlig og ikke har spilt e-cup, sier Myhre.

«Mini» mener Rosenborg er morsommere å se på enn under Hamrén, og at han vil heller se laget vinne 4-3 enn 1-0.

- RBK er mye morsommere å se på under Eggen. Det er mye morsommere å se Lustig være der oppe og avslutte angrep enn støttepasninger frem og tilbake mens en spiss som kjemper alene med fem forsvarere, sier Jakobsen.