- Mer voksen, mer erfaring, mer harmonisk liv, mer kompetanse - flere titler

Rekdal om seg selv, seks år etter.

VALLE HOVIN (Dagbladet): Det var en tydelig motivert og glad Kjetil Rekdal som møtte pressen som Vålerenga-trener for andre gang på Valle i ettermiddag.

Men viktigere enn det, skal man tro det han selv sier, en «mer voksen» Rekdal enn han som forlot klubben i august 2006.

- Jeg er mer voksen, har mer erfaring, har et mer harmonisk liv, mer kompetanse, jeg har flere titler. Det er vanskelig å sitte og karakterisere seg selv, men disse punktene er jeg sikker på, sier Rekdal om de største forskjellene fra den gangen.

- Å være seks år i Vålerenga tror jeg få klarer å oppleve. Det føltes som 25 år mot slutten, men å komme tilbake hit er godt. Jeg er oppriktig glad for at folk er glade for at jeg er tilbake, og at en del til og med har savnet meg. Du kan si at jeg var tenåring da jeg var her sist, nå er jeg voksen, sier han.

Kortere vei til toppen nå
Da han kom til Vålerenga i 2000, som spillende trener, startet klubben i Adeccoligaen. Fem år senere vant de ligagull, året etter var Rekdal utslitt.

Nå er situasjonen en helt annen, mener Rekdal.

- Det er kortere vei til toppen nå, og det er en mye større og bredere organisasjon her nå enn i 2000, da vi begynte på bar bakke egentlig. Jeg var spillende trener, det var masse å tenke på, en del ting som jeg ikke tror jeg vil trenge å bekymre meg om denne gangen, sier han til Dagbladet.

- Det var samtaler med Høgmo lenge, Ståle Solbakken takket nei, Jan Jönsson har vært aktuell, føler du deg som et tredje-fjerdevalg?

- Overhodet ikke. Det har vært mange intervjuer, og jeg var ikke klar for noe intervju første gang jeg ble spurt. Andre gang var jeg det, og på bakgrunn av det intervjuet, så har jeg endt opp her. Jeg har forstått det sånn at de var veldig fornøyde med det jeg kom med. Det var et veldig godt møte, sier Kjetil Rekdal.

Klubbens valg
Det har ikke vært noen hemmelighet at investor Tor Olav Trøim har ønsket seg Kjetil Rekdal, til den grad at det har blitt skrevet at Trøims millioner ville utebli dersom Rekdal ikke fikk jobben.

Styreleder Åge Petter Christiansen avviser imidlertid at denne avgjørelsen har vært investorstyrt.

- Det er en investorgruppe vi har en samarbeidsavtale med, og det liker vi, for de er offensive og glade i VIF. Vi setter pris på at de engasjerer seg om hvem vi skal ansette som hovedtrener, men også uten dem hadde Kjetil Rekdal sittet her i dag. Det er godt å ha støttespillere som gir oss økonomisk handlingsrom, men vi er også glade for å si at Kjetil Rekdal er klubbens valg, sier Christiansen på presekonferansen.

- Da forhandlingene med en av kandidatene strandet, tok vi umiddelbart kontakt med Kjetil. Han hadde motivasjon, inspirasjon, og han savnet Vålerenga. Det var ikke noe vanskelig valg for oss, det var enkelt. Kjetil er rett mann for oss nå, sier styrelederen, som spesielt skryter av Rekdals tanker om talentarbeid i dag.

Håper på gull i ungdomsavdelingen
Kjetil Rekdal sier samtidig at han ikke er lovet konkrete pengesummer for å forsterke stallen på overgangsmarkedet.

- Det er ingen lovnader om noen spesiell sum. Vi er glade for investorer i bakgrunnen, og vi må overbevise for at de kanskje gjør noe for å kickstarte interessen. Vi må se på hva som er akutte behov, så kan vi gi noen hint til dem om hva de kan bidra med, sier Rekdal.

- Det er for tidlig å begynne å diskutere spillernavn inn eller ut. Nå må vi først sette oss ned og se hva vi har her. A-laget til VIF har jeg brukbar oversikt over, men det som er under: Det kan være fantastiske talenter her som vi kan ta rett opp. Det regner jeg med, og jeg håper de er gamle nok, for å si det sånn, sier den nyansatte VIF-treneren.