Mercedes kan komme til å trekke seg fra Formel 1

Hvis korrupsjonsanklager mot formelsjefen stemmer.

 UT AV GAMET:  Mercedes truer med å trekke seg fra Formel 1-sirkuset, om korrupsjonsanklagene mot formelsjef Bernie Ecclestone stemmer. Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ / NTB Scanpix
UT AV GAMET: Mercedes truer med å trekke seg fra Formel 1-sirkuset, om korrupsjonsanklagene mot formelsjef Bernie Ecclestone stemmer. Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ / NTB ScanpixVis mer

Mercedes kan komme til å trekke seg fra Formel 1-sirkuset etter at det er fremmet korrupsjonsanklager mot formelsjef Bernie Ecclestone.

Formelsjef Ecclestone risikerer tiltale i Tyskland for å ha bestukket en bankansatt med 44 millioner dollar (ca. 250 millioner kroner) da BayernLB overtok Formel 1-aksjer.

Nå sier Christine Hohmann-Dennhardt i Daimler som eier Mercedes, at selskapet har klare klausuler i kontrakten sin med Formel 1 og Ecclestone hvis det avdekkes tvilsomme transaksjoner eller lovbrudd.

- Det er helt klart en sjanse for at vi kan trekke oss ut av Formel 1-sporten, og vi kommer til å bruke de klausulene vi har i kontrakten vår i så måte, sier Hohmann-Denhardt.

Den bankansatte som skal ha mottatt bestikkelsen fra Ecclestone er dømt til åtte og et halvt års fengsel i denne saken, men det er ennå uklart om det blir tatt ut tiltale mot den 82 år gamle Formel 1-eieren.

- Før vi kommer til å foreta oss noe må vi avvente den avgjørelsen det tyske rettssystemet kommer fram til, sier Daimlers Hohmann-Dennhardt.

(NTB)