Mercedes-kaos:- Det er uakseptabelt

Rosberg krasjet i Hamilton.

 TAUS:  Nico Rosberg ville ikke kommentere kaoset før han hadde sett reprise. Foto: NTB Scanpix
TAUS: Nico Rosberg ville ikke kommentere kaoset før han hadde sett reprise. Foto: NTB ScanpixVis mer

Daniel Ricciardo kjørte inn til seier i Belgias Grand Prix i formel 1 søndag. Etterpå snakket alle om siste nytt i striden mellom Mercedes-stjernene Nico Rosberg og Lewis Hamilton.

 Ricciardo vant foran sammenlagtleder Rosberg. Det var hans annen strake seier og den tredje for sesongen.

Australieren utnyttet til fulle en tidlig kollisjon mellom Rosberg og Hamilton. Førstnevnte krasjet i Mercedes-kollegaen i det han prøvde å manøvre seg tilbake i føringen på Spa-Francorchamps-banen.

- Jeg kan bare ikke forstå måten han kjørte på. Det var virkelig surt for oss alle, sa Hamilton.

- Uakseptabelt Sammenstøtet førte til at Hamilton fikk et punktert bakdekk og øyeblikkelig måtte få service på bilen. Briten falt dermed ned bakerst i feltet og brøt da det gjensto fire runder.

- Det er uakseptabelt. Hvis disse tingene skjer på slutten av løpet, når de kjemper om seieren, diskuterer du det. Men å gi seieren til Red Bull på annen runde ..., sa teamsjef Niki Lauda.

Rosberg ville ikke kommentere hendelsen før han hadde sett den i reprise.

En rekke hendelser Søndagens hendelse er bare den siste i en rekke episoder mellom Hamilton og Rosberg. Mercedes-duoen er alt annet enn venner.

- Jeg tok hjørnet som jeg skulle fordi det var min linje, og jeg vet ikke hvorfor han traff meg, men jeg er sikker på at han forlater banen fornøyd i kveld, sa Hamilton.

Siden Hamilton ble tvunget til å bryte, økte Rosberg ledelsen i sammendraget til 29 poeng over stallkollegaen.

- Det er ikke bra. Det er 30 poeng igjen, og det tok meg lang tid å ta igjen tidligere, men nå kan ting endre seg. Du merker deg kanskje at Rosbergs bil sjelden stopper, så det ser bra ut for ham. Jeg har mange tanker nå. Kanskje er det bare ikke mitt år, sa Hamilton.

(NTB)