MÅLFARLIG: Ryan Sessegnon (t.h.) feirer en av to scoringer mot Newcastle. Foto: Anna Gowthorpe/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
MÅLFARLIG: Ryan Sessegnon (t.h.) feirer en av to scoringer mot Newcastle. Foto: Anna Gowthorpe/BPI/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Merk deg 16-åringen Ryan Sessegnon: - Utrolig talent

Fulham-spilleren ble historisk tidligere i sesongen, og står bokført med seks mål i ligaen. Det er en grunn til at Liverpool, Arsenal, Manchester City og Manchester United sikler etter den offensive backen.

(FourFourTwo): Merk deg navnet Ryan Sessegnon. Fulhams 16 år gamle venstreback er i ferd med å skaffe seg et stort navn i England.

En som garantert har merket seg Ryan Sessegnon, er Newcastle-manager Rafel Benitez, som fikk årsjubileet som manager på St. James' Park ødelagt da 16-åringen senket mannskapet hans med to scoringer i 3-1-seieren denne helga.

Og det er ikke tilfeldig at den hurtige venstrebacken nettet to ganger mot ligalederen i Championship. For Sessegnon står med seks scoringer på 23 kamper denne sesongen, et solid målsnitt for en back. Han har også tre målgivende pasninger.

Det hører med til historien at det offensive hurtigtoget også fikk straffespark på overtid i seieren over Newcastle, men at han ikke fikk prøve å sikre seg hattrick. I stedet bommet lagkamerat Tim Ream.

- Det var ikke min avgjørelse folkens, jeg var forberedt på å la Sess ta det. Det er uansett flaut. Det var managerens avgjørelse, sa Ream etterpå, da folk i sosiale medier reagerte på situasjonen.

Har gått gradene

Tilbake til Ryan Sessegnon, som ble en del av Fulham-akademiet i 2008 i en alder av ni år. Det ble han sammen med tvillingbror Steven Sessegnon, som også fortsatt er i klubben.

Ryan blir av klubben beskrevet som en venstreback med offensive kvaliteter, som har bemerket seg med å ta nye steg hele tiden. Han spilte blant annet fast for Fulham U18 da han var 15 år gammel.

Den gode formen på akademiet gjorde at manager Slavisa Jokanovic hentet Sessegnon opp på førstelaget før inneværende sesong. I oppkjøringa scoret han sitt første mål for A-laget i en treningskamp mot Brighton & Hove Albion.

Han fikk Championship-debuten borte mot Leeds i tredje serierunde (1-1), og har spilt 18 seriekamper totalt denne sesongen. Fire dager seinere scoret han sitt første mål i en 2-2-kamp mot Cardiff, noe som også var det første målet scoret av en spiller født i 2000 i de tre øverste divisjonene i England.

Han ble også den yngste målscoreren i Championship-historien, i en alder av 16 år og 94 dager. I februar var han bare en av sju tenåringer som hadde scoret i ligaen.

Sessegnon har også spilt for England U16, U17 og U19, og var den yngste som reiste med U17-laget til EM forrige sommer, men i dag har han flere A-lagskamper enn resten av de resterende U17-spillerne tilsammen.

Blir ikke påvirket

Da Fulham sendte Premier League-laget Hull på hodet ut av FA-cupen, var Sessegnon kampens beste spiller. Han noterte seg også for en scoring i 4-1-seieren. Det er ikke rart at stortalentet får skryt av Fulhams manager.

- Han er bare 16 år, men det er hundre prosent sikkert at denne spilleren kommer til å spille på det høyeste nivået snart, sier Slavisa Jokanovic ifølge Sky Sports.

Manageren mener Sessegnon er et stortalent, men ønsker ikke å legge press på de unge skuldrene hans.

Fulhams akademidirektør Huw Jenkins har også store ord å si om 16-åringen. Han tror Ryan Sessegnon vil ha beina godt plantet på bakken, uansett hva som skjer framover.

- Det er mange 16-åringer som kommer til å ha gode karrièrer, men de vil ikke være i stand til å takle det på nåværende tidspunkt. Det er en ro som omgir Ryan. Ingenting påvirker han. Han tillater ikke ytre påvirkninger å være en faktor, sier Jenkins.

Lagkameratene beskriver ham som en rolig person som ikke gjør mye ut av seg i garderoben. Fulham-spiller Kevin McDonald forteller at lagkameraten blant annet er elendig i Mario Kart.

- Jeg aner ikke hva han gjør på fritiden. Han spiller nok fotball hele tiden, fordi han spiller ikke tv-spill, det er det ikke noen sjanse for, sier McDonald ifølge Daily Mail.

- Utrolig talent

Landslagsspiller Stefan Johansen gjør også sakene sine bra i Fulham om dagen. Han har tidligere skrytt av Ryan Sessegnon, og sammenlikner ham med Martin Ødegaard.

- Jeg ser ingen grunn til at Ryan ikke kan bli som ham, sier Johansen ifølge Get West London.

- Jeg spilte med Martin da han var 16 år og nå på landslaget. De har begge en utrolig ro når de møter topplag, de er to utrolige talenter, sier Johansen.

Allerede før Ryan Sessegnon hadde fått sin ligadebut for Fulham, kom det rapporter på at Tottenham var interessert i ham. I seinere tid har klubber som Liverpool, Arsenal, Manchester City og Manchester United også vært linket til 16-åringen.

- Jeg håper han blir værende i Fulham, men det blir ganske vanskelig å beholde ham. Det er 99 prosent sikkert at han kommer til å bli en av de beste venstrebackene i verden, mener Johansen.

Det er litt av noen skussmål for en 16-åring.