<strong>LYKKE:</strong>  Forbundskansler Angela Merkel og den tyske presidenten Joachim Gauck besøkte de tyske gutta i garderoben etter seieren. FOTO: NTB SCANPIX
LYKKE: Forbundskansler Angela Merkel og den tyske presidenten Joachim Gauck besøkte de tyske gutta i garderoben etter seieren. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

Merkel besøkte gullgutta i garderoben: - Nå skal vi feire i fem uker

Tysk forening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tyskland - Argentina 1-0 etter ekstraomganger

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Den tyske lykken var ubeskrivelig etter VM-gullet søndag kveld. Etter triumfen fikk spillerne besøk av forbundskansler Angela Merkel og president Joachim Gauck.

- Nå skal vi feire i minst fem uker, sa keeper Manuel Neuer.

- På et tidspunkt må vi stoppe. Men vi kommer alltid til å våkne med et smil etter dette, erklærte sisteskansen.

VIP-plass Forbundskansler Merkel satt på VIP-plass sammen med blant andre Brasils president Dilma Rousseff, FIFA-president Sepp Blatter og Russlands president Vladimir Putin.

Helt fram til 113 minutter var det åndeløs spenning på Maracana stadion i Rio de Janeiro.

Og til slutt kunne tyskerne slippe jubelen løs, takket være scoring av Bayern München-spiller Mario Götze.

Vill stemning Stemningen var vill i garderoben etterpå. Og så dukket Merkel opp og toppet det hele. Garderoben var som en fotballgarderobe skal være - alt fløt - men Merkel var ikke stiv på det.

- Vi klarte det, og det er helt utrolig, sa Neuer.

- Vi hadde noen tilbakeslag under forberedelsene til mesterskapet. Vi må tenke på gutta som ikke er her. Men også disse er mestere nå, sa han.

De tyske spillerne skal etter planen være tilbake i Berlin tirsdag. Da ligger det an til en utrolig feiring - som i 1990.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer