SLÅTT UT: Lubos Bartecko er tilbake på isen etter den stygge smellen han fikk av Ole-Kristian Tollefsen mot Norge i ishockey-OL, men Tollefsen risikerer straff i etterkant.Foto: SCANPIX/AFP/CRIS BOURONCLE
SLÅTT UT: Lubos Bartecko er tilbake på isen etter den stygge smellen han fikk av Ole-Kristian Tollefsen mot Norge i ishockey-OL, men Tollefsen risikerer straff i etterkant.Foto: SCANPIX/AFP/CRIS BOURONCLEVis mer

- Merkelig å bli straffet fordi slovaken ikke hadde festet hjelmen

Landslagssjefen tviler på at Tollefsen blir utestengt fra VM.

|||

Landslagssjef Roy Johansen tviler på at Ole-Kristian Tollefsen blir utestengt fra VM. Han har bare en eneste liten bekymring.

- Min eneste bekymring er at vi er en liten ishockeynasjon. Det er en lett sak å straffe oss. Hadde Tollefsen kommet fra en stor hockeynasjon ville aldri dette blitt noen sak, sier landslagssjef Roy Johansen til NTB.

Tirsdag ble det kjent at Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) hadde opprettet disiplinærsak mot Tollefsen etter taklingen av slovaken Lubos Bartecko i OL. Sistnevnte mistet hjelmen og ble liggende blodig igjen på isen.

Norges Ishockeyforbund er kjent med at det er opprettet sak, og ishockeyproffen har fått 15 dager på seg til å svare.

- Dette er normal prosedyre, sier Jon Haukeland i ishockeyforbundet.

Overrasket

Hvis det ender med straff og utestengelse må det skje i internasjonale kamper, i dette tilfellet vil det si i A-VM i Tyskland som starter 7. mai. Det er ikke godt nok å sone i treningskamper.

Landslagssjef Johansen kalkulerer med at Tollefsen blir disponibel i alle Norges kamper. Han tror at det i verste fall kan bli snakk om én kamps utestengelse. Det blir i tilfellet i Norges åpningskamp mot Sverige 9. mai.

- Jeg blir overrasket om han blir utestengt ut fra det jeg har sett av taklingen i etterkant. Det er merkelig om Tollefsen blir straffet fordi slovaken ikke hadde festet hjelmen sin ordentlig. Jeg håper på edruelighet fra IIHFs side, konkluderer Johansen, som torsdag deltok på en pressekonferanse der de tyske VM-arrangørene fortalte om sitt opplegg for mesterskapet.

Samme

Per i dag har Johansen har alle sine beste menn disponible til mesterskapet med unntak av skadede Per-Åge Skrøder og Morten Ask. Det blir ikke store utskiftninger fra troppen som representerte Norge i OL.

- Det er muligheter for andre å spille seg inn. Vi får se hvem som plukker opp hansken og markerer seg. Men jeg håper at de fleste fra OL blir med videre. Vi er avhengig av de beste for å prestere internasjonalt, sier Johansen.

Han er sikker på at mesterskapet i Tyskland blir gjennomført med brask og bram.

- Tyskerne har alltid vært komplette arrangører. Det er ingen andre nasjoner som er i nærheten av å skape like bra stemning. Vi går inn i et mesterskap med fullt trøkk. Det er motiverende.

(NTB)