UTEN FERGIE:Arsenals manager Arsene Wenger har møtt United nesten utallige ganger gjennom mange år. Men nå møter han et presset United uten Alex Ferguson. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
UTEN FERGIE:Arsenals manager Arsene Wenger har møtt United nesten utallige ganger gjennom mange år. Men nå møter han et presset United uten Alex Ferguson. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNISVis mer

- Merkelig å møte United uten Ferguson

Wenger klar for storkamp.

Følg United - Arsenal fra klokka 17.10.

Søndag barker Manchester United og Arsenal sammen på Old Trafford. Kampen blir Arsène Wengers første mot United uten at Alex Ferguson er på motsatt benk.

Rivaliseringen mellom Wenger og Ferguson ble smått legendarisk mens de var motstandere i Premier League. Forholdet har variert mellom svært vennskapelig og iskaldt, men de har alltid hatt en gjensidig respekt.

Søndag ettermiddag møter Wenger for aller første gang et United-lag som ikke ledes av Ferguson.

- Det blir veldig nytt. Det blir litt rart, sier Wenger, ifølge The Independent.

Old Trafford har vært langt fra en lykkebane for Arsenal de siste årene. Man må helt tilbake til høsten 2006 for å finne siste Arsenal-seier, og Wenger har opplevd to av sine verste ydmykelser på Old Trafford.

For 12 år siden avgjorde United langt på vei gullkampen ved å knuse Arsenal 6-1, og 28. august 2012 ble Wengers menn ydmyket etter alle kunstens regler da hjemmelaget vant 8-2.

Svak Moyes-statistikk Søndag er rollene fra de siste årene på mange måter snudd. United har hatt en svak sesongstart og er bare nummer åtte på tabellen, mens et høytflygende Arsenal leder serien med fem poeng.

Wenger har all grunn til å være optimist, og han tror selv laget hans kan gjøre slutt på den triste statistikken.

- Ja, jeg tror vi kan vinne kampen. Vi kommer dit, som alle andre steder, for å kontrollere og vinne kampen. Jeg tror fortsatt det er best å kontrollere kampen hvis man skal vinne på Old Trafford, sier Wenger.

Mens Wenger har en dårlig statistikk på Old Trafford de siste årene, har Fergusons etterfølger David Moyes sjelden fått grunn til å juble mot Arsenal.

Som Everton-manager har ikke Moyes vært med på å slå Arsenal siden i mars 2007, og han har opplevd å tape både 0-7 og 1-6.

Tror ikke på Arsenal Wenger mener mesteparten av presset hviler på United. Dersom Arsenal vinner vil United være elleve poeng bak Wengers menn, og da er det vanskelig å se at de kan blande seg inn i kampen om seriemesterskapet.

- Vi er nok under litt mindre press siden vi ligger foran. Det kan vi bruke til noe positivt. Kampen vil vise hvor sultne vi er, sier Wenger.

United-spiss Wayne Rooney sa tidligere denne uken at han ikke tror Arsenal er sterke nok til å holde hele veien inn og vinne serien.

Rooney presenterte seg for verden ved å score sitt første A-lagsmål mot Arsenal som Everton-spiller i 2002. Siden har han senket Arsenal mange ganger.

Han gjorde blant annet hattrick i den famøse 8-2-kampen.

- De må bli kvalme ved synet av meg, sier han ifølge The Guardian.

United-manager Moyes sa på fredagens pressekonferanse at Arsenal virker mer stabile enn de siste årene, og at de godt kan gå hele veien.

- Jeg har sagt lenge at de har en like stor sjanse som oss andre, men sesongen er lang. De har hatt en bra start, men man finner først ut hvem som er best på slutten av sesongen, sa Moyes.

(NTB)