FORLENGET KONTRAKTEN I FJOR: Jon Knudsen ble en av Stabæks best betalte spillere da han forlenget kontrakten sin i fjor. Nå vil de bli kvitt ham. Etter dagens trening på Nadderud tok han en rask prat med de frammøtte journalistene - selv om han egentlig hadde bestemt seg for å holde kjeft. Foto: Sigve Kvamme
FORLENGET KONTRAKTEN I FJOR: Jon Knudsen ble en av Stabæks best betalte spillere da han forlenget kontrakten sin i fjor. Nå vil de bli kvitt ham. Etter dagens trening på Nadderud tok han en rask prat med de frammøtte journalistene - selv om han egentlig hadde bestemt seg for å holde kjeft. Foto: Sigve KvammeVis mer

- Merkelig at bare vi fem har fått brev om oppsigelse

Jon Knudsen krever svar av Stabæk.

NADDERUD (Dagbladet): «På bakgrunn av virksomhetens forhold, vurderer vi å avslutte ditt arbeidsforhold ved oppsigelse».

Slik starter brevet Jon Knudsen og fire andre lagkamerater i Stabæk mottok av klubbledelsen i går.

Så seint som i fjor forlenget han kontrakten sin ut 2012, og på hjemmesida ble han omtalt som «Super-Jon». Nå er han ikke like super i Stabæk-ledelsens øyne.

I formiddag skulle han egentlig i møte med sportslig leder Inge André Olsen for å diskutere innholdet i brevet han har mottatt. Men de berørte Stabæk-spillerne ønsker å ha med seg representanter fra NISO, og derfor ble møtet utsatt til fredag.

Knudsen tok seg likevel tid til en kort prat med de frammøtte journalistene etter dagens trening på Nadderud. Overfor Dagbladet legger han ikke skjul på at han er forbauset over at bare noen i spillergruppa har fått oppsigelsesvarsel.

- Klubben er i en tung økonomisk situasjon, så det er naturlig at det kommer. Men jeg hadde trodd at alle skulle inn og snakke litt. Det er merkelig at bare fem har fått brevet. Men det er klubbens valg, sier han.

Paranoid
Knudsen var førstekeeper på landslaget da han signerte den nye avtalen, og hadde sånn sett gode kort på hånda i lønnsforhandlingene.

Ifølge Aftenposten er han klubbens best betalte spiller. Like fullt er han for øyeblikket bare andrekeeper - og 37-åringen har gjort seg sine tanker om hva som er årsaken.

TØFFE TIDER: Sportslig leder Inge André Olsen skal i morgen i møte med de fem spillerne som har fått oppsigelsesbrev. Samtlige av dem vil ha med seg en representant fra NISO. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
TØFFE TIDER: Sportslig leder Inge André Olsen skal i morgen i møte med de fem spillerne som har fått oppsigelsesbrev. Samtlige av dem vil ha med seg en representant fra NISO. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

- Man blir litt paranoid. Jeg er jo ikke enig i vrakingen av meg som førstekeeper. Dermed tenker man jo mye på hva som kan være årsaken, men jeg håper virkelig ikke at det er på grunn av økonomien - selv om jeg har en kampbonus på flere hundretusen i året, sier han til Aftenposten.

Knudsen har vært lojal mot Stabæk i 11 år, uten at det er blitt vektlagt i prosessen med å kutte ned på kostnadene.

- Er det lønna di som er hovedårsaken til at du har fått brev, tror du?

- Det er det jeg gjerne vil vite. Det blir spekulasjoner. Det er naturlig å tenke sånn, men jeg vil gi dem en sjanse til å forklare.

- Er du villig til å gå ned i lønn?

- Jeg hadde egentlig ikke tenkt å snakke med noen i media i dag, men jeg er lett å lure, sier Knudsen - som for øvrig er blitt hetende «Knutsen» i oppsigelsesbrevet.

Veteranen svarer slik på spørsmål om han kommer til å kjøre en tøff linje under møtet med klubbledelsen.

TELENOR ARENA I DAG: Kunstgresset er borte for godt. Foto: Sigve Kvamme
TELENOR ARENA I DAG: Kunstgresset er borte for godt. Foto: Sigve Kvamme Vis mer

- Det spørs hvordan de stiller seg. Jeg vet ikke helt hva jeg går til.

Krever svar av klubben
Morten Morisbak Skjønsberg, som sitter i spillerutvalget, reagerer også skarpt på at bare noen av spillerne er kalt inn til møte.

- Jeg synes det er rart at de ikke går i samtaler med flere spillere. Og jeg mener dette er indikasjon på at de allerede har bestemt seg for hva de vil gjøre, og på at de ikke har lyst til å se på så mange alternative løsninger, sier han til Dagbladet.

- Vi lurer på hvilke kriterier de har lagt til grunn for å plukke ut akkurat disse fem. Det har vi sendt en formell forespørsel på (onsdag), som vi ennå ikke har fått svar på.

Skjønsberg mener Stabæk-ledelsen gjør ting i gal rekkefølge, og starter med siste kapittel.

- I mitt hode er det ikke uproblematisk å si opp spillere, for så å ansette nye i de samme stillingene neste år. Og det er problematisk at klubben ikke gjennomfører salg og alle mulige tiltak før de eventuelt går til oppsigelse, sier han.

PS! De fire andre spillerne som har fått varsel om oppsigelse er Haris Skenderovic, Jan-Kjell Larsen, Tor-Marius Gromstad og Torstein Andersen Aase.

DET VAR EN GANG...: Denne plakaten fra året Stabæk vant Tippeligaen henger fortsatt i Telenor Arena. Foto: Sigve Kvamme
DET VAR EN GANG...: Denne plakaten fra året Stabæk vant Tippeligaen henger fortsatt i Telenor Arena. Foto: Sigve Kvamme Vis mer