- Merkelig at hun er så mye bedre enn oss andre

Svenske Maria Rydqvist om Therese Johaug.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Therese Johaug knuste, som ventet, alle konkurrentene på 15-kilometeren i dag. Et halvt minutts forsprang på klassisk-delen ble til halvannet minutt i mål. 

- Det er så mye at folk ikke skjønner det, sier femteplasserte Maiken Caspersen Falla til Dagbladet.

- I dag var det fullklaff, sier Johaug med et smil.

I avstand er det nesten en kilometer mellom Johaug og de to neste i mål. Dermed ble det aldri noen spenning om hvem som skulle vinne i dag, og nå tror ikke konkurrentene det er mulig å slå henne i verdenscupen heller.

- Det er ikke noe som er umulig, men det blir veldig vanskelig å slå henne denne sesongen. Avstanden ned i dag er massiv, sier tyske Nicole Fessel. 

Et annet nivå
Alt pratet om at det kommer til å jevne seg ut utover i sesongen begynner nesten å bli litt rart nå. Siden sesongen startet på Beitostølen for fire uker siden har ingen vært i nærheten av Therese. 

I dag var det verre enn noen gang. 

- Det er litt merkelig at hun skal være så mye bedre enn oss, sier svenske Maria Rydqvist til Dagbladet. 

- Akkurat nå kjennes det som om hun er på et helt annet nivå enn oss andre, fortsetter hun.

Skal holde hele sesongen
Det skal jobbes hardt blant resten av verdenseliten for å knappe innpå Johaug fram mot sesongens store hovedmål, Tour de Ski. Om ikke sykdom setter ut Johaug, er det vanskelig å se hvem som skal slå henne der. 

- Den favoriserer jo henne så god som hun er til å klatre. Jeg håper jo at det skal jevne seg ut, men Johaug er den store favoritten denne verdenscupsesongen, sier Charlotte Kalla. 

Og verken Kalla eller de andre konkurrentene får noe særlig håp av landslagtrener Egil Kristiansen om at Johaug er over toppen rent formmessig heller. 

- Vi håper og tror at hun skal klare å holde seg på det nivået her hele vinteren, sier han til Dagbladet.

ORKET IKKE: Maria Rydqvist forsøkte å henge med fra start i dag, men klarte ikke tempoet. Hun lurer på hva Johaug gjør for å bli så god som hun er.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ORKET IKKE: Maria Rydqvist forsøkte å henge med fra start i dag, men klarte ikke tempoet. Hun lurer på hva Johaug gjør for å bli så god som hun er.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer