- Merkelig at Lindegaard dukker opp på den måten

Nicklas Bendtner har aldri sett United-keeperen spille.

KAN FÅ UNITED-DEBUTEN OM TO DAGER: Anders Lindegaard blir først spilleklar til hjemmekampen mot Stoke om to dager. Med Edwin van der Sar ute med sykdom kan den tidligere AaFK-keeperen få ilddåpen allerede da. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / Jens Nørgaard Larsen
KAN FÅ UNITED-DEBUTEN OM TO DAGER: Anders Lindegaard blir først spilleklar til hjemmekampen mot Stoke om to dager. Med Edwin van der Sar ute med sykdom kan den tidligere AaFK-keeperen få ilddåpen allerede da. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / Jens Nørgaard LarsenVis mer

(Dagbladet): Med Edwin van der Sar ute med sykdom kan Anders Lindegaard få sjansen fortere enn ventet i Manchester United, første sjanse er mot Stoke om bare to dager om FA rekker å registrere overgangen før kampstart.

For andre enn nordmenn og dansker er han foreløpig et ubeskrevet blad - selv landsmann og landslagskompis Nicklas Bendtner har til gode å se 26-åringen i aksjon.

- Det er underlig at Anders Lindegaard dukker opp på den måten, for han er ikke veldig ung. Men noen i dansk fotball må føle seg litt merkelige. Ikke bare i OB (Lindegaards gamle klubb i Danmark, journ.anm.), men også i andre danske klubber, når det ikke var noen som ville ha ham. For han må ha noen kvaliteter man ikke så hjemme i Danmark når en klubb som Manchester United kjøper ham for et stort beløp fra en liten klubb i Norge, sier Bendtner til sporten.dk.

- Hører fra andre at han har vært god
Arsenal-spissen sier han aldri hadde hørt om Lindegaard før han dukket opp på landslaget, der han har stått noen kamper i EM-kvaliken mens Thomas Sørensen har vært skadet. Den utfordringen har den tidligere AaFK-keeperen tatt på strak arm.

- Det er litt artig, for jeg har aldri sett Anders Lindegaard spille. Men jeg har hørt fra andre på landslaget at han har gjort det veldig, veldig bra - at han faktisk er en superkeeper. Jeg har dessverre ikke vært med selv på grunn av skaden, så jeg har aldri sett ham, sier Bendtner.

Tror Lindegaard griper sjansen
Lindegaard satt på tribunen på Hawthornes da Manchester United i går slo West Bromwich 2-1. Han fikk se reservekeeper Tomasz Kuszczak levere en OK kamp. Polakken var sjanseløs på utlikningen fra James Morrison, slurvet som vanlig litt med utspillene, men var ellers feilfri.

Sir Alex Ferguson virker ikke å ha den største tiltroen til Kuszczak, og mye tyder på at han forsvinner til sommeren. Men det spørs om han våger å kaste Lindegaard umiddelbart allerede om to dager.

Bendtner - som med sin høye selvtillit og friske uttalelser ikke er helt ulik landsmannen i United - tror Lindegaard vil ta vare på sjansen når den kommer.

- Han har kommet ut av ingenting, men det er flott for landslaget med en keeper i Manchester United. Nå skal han gripe sjansen i United - hvorfor skulle han ikke gjøre det? spør Bendtner. 

MENER NOEN IKKE HAR GJORT JOBBEN SIN: Nicklas Bendtner stusser over at Lindegaard måtte til Norge for å bli ordentlig oppdaget. Foto:  REUTERS/Nigel Roddis
MENER NOEN IKKE HAR GJORT JOBBEN SIN: Nicklas Bendtner stusser over at Lindegaard måtte til Norge for å bli ordentlig oppdaget. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer