<strong>TELLER NED:</strong> TV 2-reporter Ingrid Halstensen er på plass utenfor Windsor Park i Belfast. Mandag spiller Norge mot Nord-Irland. Foto: Tore Ulrik Bratland
TELLER NED: TV 2-reporter Ingrid Halstensen er på plass utenfor Windsor Park i Belfast. Mandag spiller Norge mot Nord-Irland. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Merkelig situasjon

Mandag spiller Norge ny landskamp - i helt andre rammer enn normalt.

Publisert
Sist oppdatert
  • Nord-Irland - Norge, kl. 20.45 på TV 2

BELFAST (Dagbladet): Windsor Park i Belfast er vanligvis en heksegryte når Nord-Irland spiller landskamp i fotball. Men ikke i kveld, når Norge kommer på besøk i Nations League.

Utenfor stadion står vakter med munnbind og passer på at uvedkommende ikke slipper inn. Alle landskamper går uten tilskuere. Verden er på tå hev på grunn av coronaviruset.

<strong>STORSTUE I BELFAST:</strong> Windsor Park tar 18.000 tilskuere. Men i kveld blir det like folketomt som på Norges trening i går. Foto: Tore Ulrik Bratland
STORSTUE I BELFAST: Windsor Park tar 18.000 tilskuere. Men i kveld blir det like folketomt som på Norges trening i går. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Normalt ville TV 2 hatt en skokk av kommentatorer, eksperter og reportere til å dekke kampen i kveld. Men denne gangen har bare Ingrid Halstensen (32) reist over til Nord-Irland sammen med en kameramann.

Øyvind Alsaker og Brede Hangeland kommenterer hjemmefra - først og fremst for å unngå karantene før Premier League-starten i helga.

Også store deler av øvrige norske medier har droppet å reise over. Da Lars Lagerbäck og Mohamed Elyounoussi snakket på en pressekonferanse i går, var TV 2 og Dagbladet til stede - i tillegg til tungvekteren Sky Sports.

- Det er en merkelig situasjon. Vi så det på Ullevaal fredag, det var ikke tilskuere. Det var første gang Jesper Mathisen hadde vært på kamp uten tilskuere, forteller Halstensen.

- Nord-Irland tok sin pressekonferanse før kampen på Zoom (videokonferanse). Folk kan sitte hjemme. Det er den nye måten å gjøre intervjuer på nå, digitalt. For min egen del føler jeg at TV 2 har veldig klare retningslinjer rundt smittevern. Vi tar mye hensyn når vi er ute og reiser.

I Storbritannia er det mer vanlig enn uvanlig å se folk med munnbind. Med rundt 42 000 personer døde av covid-19 - og 350 000 smittet - har viruset rammet på en helt annen måte enn i Norge.

<strong>TETT PÅ BEGIVENHETENE:</strong> Ingrid Halstensen skal jobbe med landslaget i høst. Foto: Tore Ulrik Bratland
TETT PÅ BEGIVENHETENE: Ingrid Halstensen skal jobbe med landslaget i høst. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Ingrid Halstensen har det siste året vært stasjonert i Manchester - som kanalens Premier League-reporter - med hovedfokus på Ole Gunnar Solskjær. I høst blir det noe endring i arbeidsoppgavene:

- Planen var at jeg skal pendle en del til England. Men sånn som det er nå - med mye karantene - tror jeg det må bli endringer i karantenereglene for at det skal bli så mye reise som jeg hadde planlagt. I høst kommer jeg til å jobbe med landslaget og de gode, gamle sportsnyhetene.

Den største go'biten i Premier League-åpningen blir Liverpool mot Leeds.

- Etter kampen mot Nord-Irland drar jeg videre til Manchester på tirsdag. Når jeg uansett må i karantene når jeg kommer jeg hjem, kan jeg få gjort to jobber på reisen, påpeker Halstensen.

NATIONS LEAGUE: Vi ser tilbake på Norges tap mot Østerrike, og retter blikket framover mot mandagens møte med Nord-Irland. Video: Rødt Kort Vis mer

Vi står og prater utenfor Windsor Park. En landskamp skal være forbundet med forventninger, syngende fans, stjernespillere i aksjon - og journalister som løper rundt for å rekke papiravisenes deadline.

Norge må vinne i kveld for å gjøre seg håp om å vinne gruppa i Nations League. Gruppeseier gir ekstra mulighet til VM-sluttspill i 2022. I tillegg kommer den ordinære kvalifiseringen neste år.

- Hvordan opplever du stemningen i Belfast før kampen?

- Vi var ute i gatene og prøvde å lodde stemningen blant folket. Men det var ikke veldig mange som hadde fått med seg at det var kamp engang. De som hadde fått det med seg, heiet egentlig ikke noe særlig på Nord-Irland. Det var mer på republikken Irland. De skulle henge litt på puben, som de sa.

Hun fortsetter:

- Rammene er selvfølgelig rare. Men det er en kjempeviktig kamp for Norge. Både med tanke på seieren som vi går etter i Nations League, og det er den siste kampen før møtet mot Serbia (EM-playoff 8. oktober). Jeg er spent på hvordan Lars Lagerbäck bruker kampen. Om det handler om å få et resultat her, eller hvor mye han tenker på elleveren som skal starte mot Serbia.

Fra klokka 20.45 vet vi mer.

Nations League

Østerrike11002-13
Nord-Irland10101-11
Romania10101-11
Norge10011-20
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer