Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Merlene Ottey (46) løper mot EM

Satte ny rekord i går.

(Dagbladet.no/ANB): Etter nesten to års fravær fra friidrettsbanen på grunn av skade, gjorde den levende legenden et oppsiktsvekkende comeback under et internasjonalt stevne i Madrid torsdag kveld.

Der vant hun 100-meteren på 11,94 – og det i 3,5 sekundmeters motvind!

Merlene Ottey, som fylte 46 i forrige måned, ble dermed den første kvinne over 45 år som løp under 12 sekunder på sprintdistansen. Ja, hun formelig knuste den tidligere verdensrekorden for årsklassen, som lød på 12,25.

Ottey, opprinnelig fra Jamaica, har tatt ikke mindre enn 34 medaljer i internasjonale mesterskap gjennom sin lange og lysende karriere – hvorav 14 i utendørs-VM.

Ble skadet i OL

Hennes foreløpig siste opptreden i et mesterskap var OL i Aten i 2004, der hun gikk helt til semifinalen på 200 meter. Men så ble det stopp på grunn av en skade i en lårmuskel – en skade som de fleste trodde ville sette en stopper for henne for godt. Men den gang ei.

For nå øyner superveteranen utrolig nok muligheten for start i enda et internasjonalt mesterskap.

– Jeg har ikke planlagt sommeren så detaljert ennå, sier hun, og det er jo lett å forstå.

PÅ VEI MOT EM:Superveteran Merlene Ottey er nå på vei mot EM i sommer. Her fra Ol i Aten 2004. Foto:AP/SCANPIX
PÅ VEI MOT EM:Superveteran Merlene Ottey er nå på vei mot EM i sommer. Her fra Ol i Aten 2004. Foto:AP/SCANPIX Vis mer

– Europacupen senere denne måneden kommer definitivt for tidlig for meg. Men vi får se hvordan treningen går utover sommeren. Går det bra i juli, kommer nok lysten til å delta i Göteborg tidlig i august.

Nær ved å legge opp

Hun innrømmer at hun var inne på tanken om å legge opp etter skaden hun pådro seg under Aten-lekene, som endte med at hun måtte opereres.

– Jeg sluttet da også å konkurrere, men så syntes jeg det ble kjedelig å bare sitte hjemme, så jeg bestemte meg for å begynne å trene igjen etter den vellykkede operasjonen, sier sprintlegenden.

Resultatene av det begynner vi altså å se igjen.

Og det kan ende med en oppsiktsvekkende EM-start for Merlene Ottey.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling