Merlenes B-prøve også positiv

Merlene Otteys B-prøve var positiv, og dermed blir det dopingsak mot sprinteren fra Jamaica. Ottey testet positivt på stoffet nandrolon etter Grand Prix-stevnet i Luzern 5. juli.

39-åringen fra Jamaica er en av flere utøvere som er blitt tatt for bruk av nandrolon i år. I likhet med de øvrige bedyrer hun sin uskyld. Også Linford Christie testet positivt på nandrolon, men ble seinere frikjent av det britiske friidrettsforbundet.

Nekter

- Jeg skal gjøre alt i verden for å bevise at dette er en forferdelig feil, sa Ottey da A-prøven var analysert.

Den jamaicanske jenta har vært i sprinttoppen i snart 20 år. Hun har vunnet 34 medaljer i VM og OL og hun har millioner av tilhengere verden rundt.

Nå må hun jobbe hardt for å kjempe for sitt rykte.

- Jeg har alltid stilt høye etiske krav til meg selv, og forventer det samme fra andre. Jeg skylder familien min, landet mitt, min elskede idrett og mine tilhengere over hele verden å bevise min uskyld. Jeg vil bruke alle mine krefter på å finne sannheten, har Ottey tidligere skrevet i en erklæring.

Nå får hun i stedet et oppgjør med Jamaicas friidrettsforbund, som skal behandle saken mot Ottey.

Ikke naturlig

Akkurat som med Christies prøve har eksperter uttalt at konsentrasjonen av nandrolon i Merlene Otteys prøve er så stor at det ikke kan skyldes naturlig forekomst i kroppen.

DOPET? Merlene Ottey har avlevert positiv A- og B-prøve.