Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Merritt ble verdensmester på 400 meter

Med årsbeste i verden.

VERDENSMESTER:  LaShawn Merritt fikk det endelig som han ville fredag. Amerikaneren ble verdensmester på spesialdistansen 400 meter. Foto: AFP.
VERDENSMESTER: LaShawn Merritt fikk det endelig som han ville fredag. Amerikaneren ble verdensmester på spesialdistansen 400 meter. Foto: AFP. Vis mer

OL-mester og verdensmester LaShawn Merritt fikk det endelig som han ville fredag:

Amerikaneren ble verdensmester på spesialdistansen 400 meter.

Merritt gikk til topps på 400-meteren i OL, men har bare sølv fra VM i Osaka for to år siden. Fredag stormet han inn til 44,06 på Olympiastadion i Berlin.

Tiden er årsbeste i verden, og var mer enn nok til å sikre amerikaneren det etterlengtede gullet.

Den doble verdensmesteren Jeremy Wariner kom i mål til sølvmedalje og 44,60.

Renny Quow fra Trinidad og Tobago sikret bronsemedaljen med 45,02.

LaShawn Merritt ble riktig nok verdensmester også for to år siden, men det var i stafetten over 4 x 400 meter. Først fredag ble han verdensmester på distansen han har spesialisert seg på.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling