Merson avgjorde i siste minutt

Everton var det klart beste laget på Goodison Park, men klarte ikke å få ballen forbi en strålende David James. Istedet stjal Paul Merson og Villa alle poengene med et kjempeskudd fra 35 meter.

Etter 90 minutter med Everton dominans på Goodison Park, fant Paul Merson fram go foten. Fra 35 meter lobbet han ballen over Gerrard i Evertons mål og stjal alle poengene med en fantastisk scoring.

Det var likevel en annen Aston Villa spiller som var den store helten på banen. David James spilte mesterlig i mål, og tok alt som kom. Selv om Everton ikke klarte å spille seg fram til veldig mange fete sjanser var James der når det trengtes. Spesielt reaksjonsredningen på Naysmiths heading tidlig i andre omgang var imponerende.

Dermed står Everton fortsatt med sin ene hjemmeseier så langt i sesongen, og skadeproblemene har blitt enda verre. 38 minutter ut i kampen måtte Paul Gascoigne forlate banen med en strekkskade. Skaden kom på komisk vis, da Gazza skulle slå et frispark. I det han traff ballen sklei han på den våte banen, og datt på ryggen.

Dermed føyer Gazza seg inn i Walter Smiths fryktelig lange skadeliste som allerede består av Niklas Alexandersson, Duncan Ferguson, Francis Jeffers og Richard Gough.