Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mertesacker sikret tysk seier på Wembley

To strake hjemmetap for England.

 TYSK JUBEL:  De tyske spillerne jubler etter at seieren mot England er sikret. Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB Scanpix.
TYSK JUBEL: De tyske spillerne jubler etter at seieren mot England er sikret. Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB Scanpix. Vis mer

For første gang siden 1977 har England tapt to strake kamper hjemme på Wembley. Tirsdag headet Per Mertesacker Tyskland til 1-0-seier.

Tyskerne har for øvrig en meget god statistikk på den engelske nasjonalarenaen. Fem av de siste seks Wembley-kampene mot England har gitt tysk triumf.

Dermed ga tirsdagen ekstra god grunn til feiring for landslagssjef Joachim Löw. Han ledet Tyskland for 100. gang.

Mertesacker blir neppe en mer populær mann i Londons gater den nærmeste tiden. Arsenal-proffen ble matchvinner da han knuste Chris Smalling luften og stanget Toni Kroos' serve utakbart i mål bak Joe Hart.

Begge lagene brukte kampen som en del av oppkjøringen til neste års fotball-VM i Brasil. Både Löw og England-trener Roy Hodgson rullerte på laget, og dermed manglet kampen intensiteten som har kjennetegnet tidligere oppgjør mellom fotballstormaktene.

England byttet ut ni spillere fra laget som tapte 0-2 for Chile fredag. Vertene førte kampen i store deler, men skapte få farligheter. Nærmest scoring var Andros Townsend da han traff stolpen i det 57. minuttet.

(NTB)

 VANT I HJEMBYEN:  Både Andre Schuerrle (t.v) og Per Mertesacker bor til dalig i London. I kveld kunne de juble over seier på bortebane, i hjembyen. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT/NTB Scanpix.
VANT I HJEMBYEN: Både Andre Schuerrle (t.v) og Per Mertesacker bor til dalig i London. I kveld kunne de juble over seier på bortebane, i hjembyen. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT/NTB Scanpix. Vis mer