Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mertesacker utvist før tjue minutter var spilt. Da kom kalddusjen som avgjorde kampen

Dramatikk i Arsenal-Chelsea.

UTVIST: Per Mertesacker røk på en helt korrekt utvisning før tjue minutter var spilt i gigantoppgjøret mellom Chelsea og Arsenal. Foto: AFP PHOTO / IKIMAGES
UTVIST: Per Mertesacker røk på en helt korrekt utvisning før tjue minutter var spilt i gigantoppgjøret mellom Chelsea og Arsenal. Foto: AFP PHOTO / IKIMAGES Vis mer

• Arsenal - Chelsea 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Det som var forventet å bli en toppkamp ble et oppgjør mellom et topplag og et midt på tabellen.

Men det var dermed sagt at oppgjøret mellom byrivalene foregikk uten dramatikk.

Per Mertesacker ble utvist før det var gått tjue minutter, og bare få minutter senere kom scoringen som ga Chelsea seieren. Den midlertidige Chelsea-treneren Guus Hiddink er fortsatt ubeseiret siden ansettelsen:

- I dag gjorde gutta jobben veldig bra. Vi prøvde å spille så godt som mulig og stoppe dem. Vi hadde noen gode angrep før det røde kortet. Utvisningen gjør det litt enklere, men Arsenal spiller godt med en mann mindre, sier Hiddink til BBC.

Røde Per Det var Chelsea som åpnet friskest, og yppet seg med flere store sjanser innledningsvis. Cesc Fabregas dirigerte og arrangerte offensivt.

Men etter bare 18 minutter kom det store slaget i fjeset for Arsenal. Etter et mislykket angrep stakk Chelsea på en overgang, og midtstopper Per Mertesacker måtte som bakerste mann felle Diego Costa.

Da er reglene klare: Det ble en tidlig dusj på tyskeren.

- Costa har fått to spillere utvist denne sesongen. Jeg beskylder ham ikke for noe, men det er fakta, sier en spøkefull Arsenal-manager Arsene Wenger til BBC.

Og legger til:

- Det er en del av det en spiss må gjøre, selvfølgelig. Og Costa er veldig god til det.

Costa-scoring Og bare fem minutter senere kom scoringen imot.

Det var Branislav Ivanovic som la ballen inn foran mål, et perfekt innlegg der Costa hadde en enkel jobb med å bredside ballen i mål.

Det var også stillingen til pause. De neste 45 minuttene som fulgte var preget av tøffe tak og intens jakt på scoring. Arsenal forsøkte, og presset og presset, men klarte ikke å sette lagene likt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media