Mesempe (25) fikk vite at hun skulle være med i OL for to måneder siden

Endte desidert sist. Her er noen av utøverne som bare er glade for å delta.

SEN START: Masempe Theko (til venstre) fikk en treg start på sitt løp, og var i vannet først etter at de to andre hadde begynt med svømmetakene. Foto: EPA / PATRICK B. KRAEMER / NTB Scanpix
SEN START: Masempe Theko (til venstre) fikk en treg start på sitt løp, og var i vannet først etter at de to andre hadde begynt med svømmetakene. Foto: EPA / PATRICK B. KRAEMER / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er som regel prestasjonene til de aller største vi husker best fra OL, men for noen OL-deltakere handler det ikke om gull, sølv eller bronse.

Bak de aller største stjerne, er det flere som bare er glad for å være en del verdens største idrettsarrangement.

- Selvfølgelig handler det om elitesport, men det handler også om sport for alle. Det skal ikke være en farse, men er det en ting alle elsker med OL er det at vi har alle med. Det ødelegger ikke konkurransene for folk. De jubler jo helt vilt, sier talsmann for IOC, Mark Adams, ifølge Ekstrabladet.

20 sekunder bak de beste 25 år gamle Masempe Theko fra Lesotho fikk vite i juni at hun skulle delta i OL. Hun har svømt litt tidligere, men ga det opp for fem år siden og har siden jobbet som personalansvarlig for et firma i hjemlandet.

Hun ble overraskende bedt om å delta i VM i Shanghai i fjor, og svømte inn som siste dame. Hun trodde det var det, og sluttet med treninga. I juni fikk hun imidlertid ett brev der hun igjen ble bedt om å delte i OL i London.

- Det var et stort sjokk. Jeg tenkte: «Ehm, okay». Det tok en stund før det gikk opp for meg, men da tenkte jeg «Ok, jeg må kanskje trene litt» fordi hele landet jublet over at vi hadde en svømmer med i OL. sier hun ifølge The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer