DØMT: Lionel Messi og faren er dømt for skatteunndragelse. Foto: Scanpix
DØMT: Lionel Messi og faren er dømt for skatteunndragelse. Foto: ScanpixVis mer

Messi anker fengselsdommen

Fotballstjernen Lionel Messi og faren er idømt 21 måneders betinget fengsel for skatteunndragelse. Messi har imidlertid bestemt seg for å anke.

Det melder nyhetsbyrået AFP onsdag kveld. Messi anser seg som uskyldig, og vil kjempe mot dommen.

Fotballspilleren har selv hevdet at faren Jorge hadde full kontroll over hvordan formuen hans ble forvaltet.

I tiltalen hevdet også påtalemyndigheten at Jorge Horacio Messi er hovedpersonen bak skattesviket, men at Lionel Messi etter alt å dømme har visst om sin fars praksis.

Ifølge skattemyndighetene skal familien Messi ha unndratt rundt 40 millioner kroner i skatt gjennom å benytte selskaper i Belize og Uruguay.

Slipper å sone

Far og sønn Messi slipper imidlertid å sitte i fengsel ettersom det i Spania er vanlig praksis å gjøre straffer på under to år betinget for førstegangsforbrytere.

– Jeg spilte fotball. Jeg hadde ingen anelse om noe annet, sa Barcelona-stjernen da han vitnet i retten.

Saken mot Messi og faren så dagens lys i 2013. Skatteunndragelsene skal ha funnet sted ifra 2007 til 2009. Pengene stammer fra sponsoravtaler med flere store selskaper.

Til tross for at far og sønn Messi ikke trenger å sitte i fengsel, er Lionel Messi dømt til å betale en bot på i underkant av 19 millioner norske kroner, mens Jorge Horacio Messi er dømt til å betale i underkant av 14 millioner kroner.

Dommen kan ankes til den spanske Høyesterett.

Ga seg på landslaget

– Alt jeg visste var at jeg signerte avtaler med visse sponsorer, og at disse var verdt en viss sum penger. Jeg måtte delta i reklamer og gjøre fotooppdrag, men hvor pengene ble av vet jeg ikke, sa argentineren i sin forklaring i retten.

Messi uttalte nylig at han gir seg på det argentinske A-landslaget etter finaletapet mot Chile i Copa America. (©NTB)