Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi ba julenissen om et trofé i år

Men det var ikke denne kula som sto på ønskelista.

SNILL GUTT? Hvis Lionel Messi var snill gutt i 2010, får han kanskje det han ønsker seg til jul: En tittel med landslaget. Foto PATRICK B. KRAEMER/EPA
SNILL GUTT? Hvis Lionel Messi var snill gutt i 2010, får han kanskje det han ønsker seg til jul: En tittel med landslaget. Foto PATRICK B. KRAEMER/EPA Vis mer

(Dagbladet): Mange satte pengene sine på Xavi eller Andres Iniesta - de bidro tross alt sterkt til Spanias VM-gull i fjor sommer. Sånt pleier å bety mye når verdens beste spiller skal kåres.

Men Lionel Messi driblet seg fri, slo tunnel på lagkameratene og kapret trofeet med et lekker hælspark.

Den lille argentineren er igjen kåret til verdens beste fotballspiller - som i fjor.

Uventet - Jeg er glad, og jeg forventet ikke dette - for alle snakket så mye om Xavi og Andres. De hadde også fortjent det, etter det fantastiske året de har hatt. De vant VM, og det avgjør som regel hvem som vinner denne prisen, sier Messi til FIFA.com.

Utdelingen under fotballgallaen i Zürick var to priser i én: Den tidligere FIFA-prisen og France Footballs Gullballen er slått sammen. Landslagskapteiner og -trenere fra hele verden stemte på 23 kandidater - og det samme gjorde et internasjonalt panel av sportsjournalister.

Etter at stemmene var talt opp, ble de tre Barcelona-spillerne skilt ut som tettrioen. Alle var til stede under seremonien.

- Jeg var sikker på at en av dem kom til å vinne. Men jeg tror ikke de er så skuffet, det var stort for oss alle og klubben at vi kom så langt, sier Messi.

Juleønske Før prisutdelingen sa Messi at det er VM-tittelen han setter aller høyest - altså pokalen han ennå ikke har vunnet. Men det er ikke den eneste han savner i samlingen.

Messi har fortsatt ikke vunnet noe med Argentina, men han får sjansen i år.

Derfor var det ikke Gullballen som sto øverst på ønskelista til jul.

- I 2011 vil jeg vinne min første tittel med landslaget. Derfor ba jeg julenissen gi meg Copa America, sier Messi ifølge AFP.

Svaret på om Messi var snill gutt i 2010 får vi i juli. Da spilles det søramerikanske mesterskapet - i Argentina.

OGSÅ PÅ ÅRETS LAG - SELVFØLGELIG: Disse 11 havnet på årets lag for 2010. Foto: ALESSANDRO DELLA BELLA/EPA
OGSÅ PÅ ÅRETS LAG - SELVFØLGELIG: Disse 11 havnet på årets lag for 2010. Foto: ALESSANDRO DELLA BELLA/EPA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling