VILLE VEKK FRA BARCELONA: Lionel Messi skal ha bedt om å få gå til Manchester City i fjor sommer. Foto: Reuters/Marcos Brindicci/ NTB Scanpix
VILLE VEKK FRA BARCELONA: Lionel Messi skal ha bedt om å få gå til Manchester City i fjor sommer. Foto: Reuters/Marcos Brindicci/ NTB ScanpixVis mer

Lionel Messi ville til Manchester City

- Messi ba om en overgang til Manchester City

Oppsiktsvekkende info i spansk avis.

(Dagbladet): Å være eller ikke være, det er spørsmålet de største profilene i spansk fotball har stilt seg etter at de en etter en har blitt dømt for skattesvik i Spania.

Sist ut i den rekka er Ronaldo, som visstnok skal ha landet på å ikke være etter å ha blitt beskyldt for å ha unndratt snaut 140 millioner i skatt.

Risikoen for å bli dømt er tilsynelatende stor. Både Lionel Messi, Angel di Maria og flere andre er dømt for samme synd det siste året, og i går kom det fram at Jose Mourinho også er under etterforskning for å ha unndratt skatt mens han var i Real Madrid.

Messis vrede

Og det er i kjølvannet av dette historien om Messis vrede kommer fram i den vanligvis så respekterte Barcelona-avisa El Mundo Deportivo.

Etter at både han og faren ble idømt 21 måneders betinget fengsel i fjor sommer, fikk Messi nok, skriver El Mundo Deportivo.

- Det er den avgjørende faktoren for at han ønsker å forlate Barcelona, og det forteller han til president Bartomeu. De prøver å roe ham ned og overtale ham til å se det an når han får ting på avstand, men det er nytteløst. Messi ber om å få gå til Manchester City, og han er villig til å stå offentlig fram og fortelle hvorfor han ønsker å forlate Spania, skriver avisa.

For dyrt

Men Messi var fortsatt under kontrakt med Barcelona, og klubben skal ha nektet å selge ham. Løsningen var, ifølge El Mundo Deportivo, å benytte seg av utkjøpsklausulen i kontrakten.

Men verken Manchester City eller Messi selv var villige til å legge 250 millioner euro på bordet for å kjøpe ham ut.

I kulissene jobbet Barcelona på spreng for å overtale ham til å bli.

Ifølge avisa ble nøkkelen flere private middager med Luis Suarez. Stjernespissen skal også ha bekymret seg for en Messi-exit, og inviterte Messi til to middager hjemme hos seg selv.

Etter den andre lot Messi seg overtale til å ta på seg skoene og bli med på trening igjen, skriver avisa.

La Liga-ekspert Petter Veland tror det blir utfallet for Ronaldo også.

- Jeg tror det er mest sannsynlig at Cristiano Ronaldo blir i Real Madrid. Det er ingen sportslige eller økonomiske grunner til at han skal flytte på seg, sier Veland til Dagbladet i dagens avis.