Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi-bilder får Spania til å koke

Nok en gang skal det visstnok være bråk i Barcelona. Det hevdes at treneren sitter utrygt - bare et halvt år etter han fikk jobben.

MESSI: Dette klippet av Lionel Messi vekker oppsikt i Spania. Video: Strive / Rødt Kort Vis mer

De siste dagene har det stormet rundt Lionel Messi og Barcelona nok en gang.

For det første har klubben gitt fra seg tabelltoppen til rivalen Real Madrid, der sistnevnte leder med to poeng ned til Barcelona. Det er bare seks kamper igjen å spille, så gullet kan være tapt for katalanerne.

Disse svake prestasjonene har ført til spekulasjoner om at deres manager Quique Setién er ferdig i klubben etter sesongen, og kanskje til og med før.

Det melder flere medier, blant annet katalansk radio og Goal. Rac1 hevder derimot at han sitter trygt ut sesongen.

En avskjed kan skje bare et halvt år etter at han tok over klubben som følge av at Ernesto Valverde fikk sparken.

MESSI: La Liga sin offisielle YouTube-profil har laget en liste over 25 av Lionel Messis vakreste scoringer i La Liga. Vår reporter Henrik Ljosland Waale har tatt en titt på noen av dem. Vis mer

Urovekkende bilder

For ifølge ESPNs kilder har spillerne mistet troa på sin manager. Det vil si, de skal aldri ha hatt troa på ham.

Påstandene blir underbygget med en uttalelse fra Luis Suárez som vekker oppsikt. Han forklarte det skuffende poengtapet mot Celta Vigo at spillerne gir alt ute på banen, og at managere er der for en grunn.

I tillegg er det bilder som viser at ikke alt er på stell i spillergruppa om dagen. I en fersk video fra Movistar filmes spillerne og trenerne under en drikkepause i andre omgang mot Celta Vigo i helga.

Enkelte spillere, blant annet Messi, får instrukser fra assistenttrener Eder Sarabia. Mens han skal til å gi argentineren instruksjoner, ser Messi ut til å ignorere ham og bare gå sin vei.

Hva som faktisk skjedde vet vi ikke, men bildene har i hvert fall fått spanske medier til å koke.

På pressekonferansen før tirsdagens toppkamp mot Atlético Madrid ble Setién konfrontert med rapportene. Han benektet ikke at det av og til er temperatur i garderoben.

- Jeg var ikke enkel som spiller, jeg heller. Vi må overbevise spillerne at en felles idé er viktig. Kommunikasjonen mellom oss er god, og jeg bryr meg ikke så mye om det, sier han om rapportene.

- Det stemmer at det av og til er uenigheter, men jeg ser ikke på det som et problem som er verdt å snakke om, fortsetter Barca-manageren.

- Nøkkelen er Messi

Journalist i BBC Andy West har skrevet en ganske lang Twitter-tråd om kaoset i Barcelona. Han påpeker at Setién måtte endre formasjon og taktikk etter bare tre kamper som trener.

West tror at noen kan ha påvirket ham til å bytte taktikk.

- Skal vi tro at Setién frivillig forlot sin utvalgte taktikk etter tre kamper? Eller eventuelt, at han ble overbevist om å gå for en annerledes tilnærming av innflytelsesrike typer internt? Det siste, helt sikkert. Han har ikke mistet garderoben. Han hadde den aldri, skriver BBC-journalisten.

Han tror heller ikke at Messi noensinne har hatt troa på den fortsatt ganske ferske Barca-treneren.

- Nøkkelen er selvfølgelig Messi. På ingen måte har Messi vist noe tegn til å tro på Setién. Så hvorfor i helvete ansatte styret ham? Messi er aldri på sitt beste når han tror at han må gjøre alt selv. Akkurat som Argentinas totalvrak i Russland i 2018, skriver West, som også har skrevet bok om nettopp Messi.

Overraskende overgang

Men det er flere problemer i klubben. Mandag ble Arthur Melo (23) noe overraskende klar for Juventus, mens Miralem Pjanic (30) går motsatt vei. Det hevdes at Barcelona betaler til sammen rundt 700 millioner kroner for Pjanic, mens Juventus betaler rundt 800 millioner for Arthur.

Forbes har forsøkt å forklare bakgrunnen for handelen, og det er en del økonomiske grunner til at dette skjer. Fordi begge klubber må oppfylle kravene innenfor Financial Fair Play (FFP), ved å vise at de går i pluss.

Med tanke på at Pjanic ikke passer inn i manager Maurizio Sarris spillestil og den potensielle FFP-profitten, gir handelen mening, skriver Forbes.

Overgangen kom nok overraskende på mange, ettersom Arthur har bare spilt for klubben i to sesonger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!