NEI, NEI, GUTT: Fernando Gago (t.h.) er nok glad for at Lionel Messi (t.v.) spiller for det argentinske landslaget, og ikke det spanske. Her fra ei treningsøkt i Buenos Aires. AFP PHOTO / Juan Mabromata / NTB Scanpix
NEI, NEI, GUTT: Fernando Gago (t.h.) er nok glad for at Lionel Messi (t.v.) spiller for det argentinske landslaget, og ikke det spanske. Her fra ei treningsøkt i Buenos Aires. AFP PHOTO / Juan Mabromata / NTB ScanpixVis mer

Messi ble tilbudt å spille for det spanske landslaget

Følte seg urettferdig behandlet i Argentina.

(Dagbladet): Sommerens store fotballhøydepunkt, VM i Brasil, er bare ni dager unna.

32 nasjoner skal kjempe om verdensmestertittelen, og blant favorittene er Brasils naboland Argentina. Først og fremst fordi de har et fryktelig godt fotballag, men også i stor grad fordi man håper at Lionel Messi endelig får det til på landslaget.

Til tross for at den vesle magikeren har vunnet Gullballen fire av de siste fem årene, mener de fleste eksperter at han må skinne for alvor i et VM før han kan sammenlignes med Diego Maradona og Pelé.

Men Messi kunne ha gjort som brasiliansk-fødte Diego Costa: Vrake sitt eget landslag til fordel for det spanske.

Spansk statsborger I en ny bok, med tittelen «Messi, patrioten», skriver Barcelona-stjerna blant annet om kritikken fra sine landsmenn i kjølvannet av prestasjoner under pari på landslaget.

- Jeg ble spurt, på uformelt vis, om jeg kunne tenke meg å spille for Spania, men jeg har alltid sagt at jeg ønsker å spille for nasjonen min, fordi jeg elsker Argentina, skriver Messi i boka, i et utdrag som er gjengitt av blant andre Marca.

Grunnen til at han kunne ha takket ja om «La Roja» hadde gått videre med tilbudet, er naturligvis at han har bodd i Spania siden han som 13-åring skrev under på en serviett-kontrakt med katalanerne, og dermed kvalifiserer for spansk statsborgerskap.

Dette var imidlertid aldri aktuelt, skriver Messi.

- Smertefullt - Folk spør meg hvorfor jeg ikke snakker mer som spanjolene etter alle disse årene, og svaret er enkelt: Jeg vil ikke miste noen som helst form for identifikasjon med hjemlandet mitt.

Så når han da valgte å være trofast mot landet han er født og oppvokst i, innrømmer Messi at det var vondt å høre kritikken som haglet mot ham.

- Selvsagt fikk jeg med meg kommentarene om at jeg ikke var entustiastisk nok da jeg spilte for Argentina, at jeg ikke sang med på nasjonalsangen og at jeg ikke respekterte drakta. Det var smertefullt å komme til hjemlandet og høre horder av folk lange ut mot meg, helt urettferdig.