Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi ble utestengt og Argentina raste. Nå kommer kontrabeskjeden

Anken førte fram og superstjernen slipper straff. 

ER TILBAKE: Lionel Messi slipper å stå over landskamper. Foto: REUTERS/Marcos Brindicci/NTB Scanpix
ER TILBAKE: Lionel Messi slipper å stå over landskamper. Foto: REUTERS/Marcos Brindicci/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Lionel Messi var opprinnelig utestengt i fire kamper etter at han gestikulerte og skjelte ut linjedommer Marcelo Van Gasse, før han nektet å ta ham i hånden etter kampen mot Chile.

Hendelsen var ikke med i dommer Sando Riccis rapport, men ble etterforsket av FIFA da det dukket opp videoopptak av det.

Argentina meldte tidlig at de kom til å anke dommen, og i dag kommer beskjeden om at anken har ført frem. Det melder FIFA selv på sine hjemmesider. Det kommer etter en høring som ble gjort i sveitsiske Zurich i går.

«Til tross for at FIFAs klagekomité betrakted Lionel Messis adferd som kritikkverdig, konkluderer førstnevnte med at bevisene som var tilgjengelige ikke var tilstrekkelige», heter det blant annet.

God nyhet

Det er godt nytt for Argentina, som sannsynligvis begynner å merke presset i den søramerikansk VM-kvalifiseringen.

For med 0-2-tapet mot Bolivia sist, er Argentina nummer fem på tabellen etter 14 spilte kamper. Femteplassen gir playoff, mens de fire beste nasjonene tar seg direkte til mesterskapet.

Heldigvis for Argentina er det bare to poeng opp til andreplassen, men samtidig er det bare seks poeng som skiller 2.- fra 8.-plass. Det blir med andre ord en skikkelig kamp helt inn til døra, med fire kamper igjen å spille.

Natt og dag

Nå er det iallfall med Lionel Messi på laget, noe som er godt nytt hvis vi ser på tallene med og uten Lionel Messi i VM-kvalifiseringen.

Argentina har spilt åtte kamper uten talismanen, noe som har endt med én seier, fire uavgjort og tre tap. Med Messi på laget har det blitt fem seire og et tap på seks kamper, og det eneste tapet kom mot Brasil.

Det er litt av en forskjell.

I Argentina-leiren var det dårlig stemning etter at superstjernen ble ilagt straffen rett før Bolivia-kampen.

- Vi er overrasket over avgjørelsen som har blitt tatt. Vi er veldig sinna over måten det ble gjort på noen timer før kamp, uttalte Jorge Miadosqui i det argentinske sekretariatet.

- Messi er lei seg, det er vi alle. Vi er ikke enig i måten dette ble behandlet på, sa Miadosqui.

P.S. Brasil leder med ni poeng og er allerede sikret avansement til VM i Russland 2018. De er sikret en topp 4-plassering som gir VM-billett.