BLIR: Lionel Messi blir værende i Barcelona. Video: Rødt Kort Vis mer

Lionel Messi

Messi blir i Barcelona: - Det var brutalt

Det bekrefter Messi selv i et intervju.

Publisert
Sist oppdatert

Lionel Messi blir værende i Barcelona i minst én sesong til. Det kan Messi selv bekrefte i dag i et intervju med GOAL.

- Det var et brutalt drama da jeg fortalte min kone og mine barn at jeg ønsket å dra. Hele familien begynte å gråte, barna mine ville ikke dra fra Barcelona eller bytte skole, forteller Messi og fortsetter:

- Men jeg så lenger fram. Jeg vil kjempe på det høyeste nivået, vinne titler og konkurrere i Champions League. I alle fall konkurrere for det, og ikke falle sammen i Roma, Liverpool og Lisboa. Alt det fikk meg til å tenke på den beslutningen, forteller Messi.

- Jeg trodde, og var sikker på at jeg kunne dra gratis. Presidenten sa alltid at jeg kunne bestemme meg etter sesongen om jeg ville dra, forteller Messi i intervjuet og fortsetter:

- Nå klamrer de seg til faktumet at jeg ikke ga beskjed før 10. juni. På den tiden kjempet vi i La Liga, midt i kaoset med coronaviruset. Det er grunnen til at jeg nå fortsetter i klubben. Jeg fortsetter fordi presidenten har fortalt meg at den eneste måten jeg forlater klubben på, er om noen betaler 700 millioner euro, og det er umulig, forteller en ærlig Messi.

BLIR LIKEVEL?: Spanske medier spekulerer i om Lionel Messi likevel blir værende i Barcelona, men Messi-familien slår nå tilbake. Vis mer

Forvirring

Nyhetsbyrået Reuters skrev tidligere i dag at Lionel Messi hadde bestemt seg for å bli værende i Barcelona neste sesong.

Like etterpå kom det en kontramelding om at det fortsatt ikke er noen avklaring rundt Messis framtid.

Nå er det altså klart at Messis nærmeste framtid blir hos Katalanerne etter at det lenge så ut til at han skulle forlate Barcelona.

Sjokkbeskjeden

Tirsdag 25. august kom beskjeden om at 33-åringen ville bort fra Barcelona etter 19 år i klubben. Sjokkbeskjeden ble sendt over en såkalt burofax (rekommandert brev via posten) til Barcelona.

Det tydet lenge på at det kan ville gå mot en rettslig tvist mellom partene. Messi mente han kunne gå gratis, noe som var en del av klausulen hans som teknisk sett gikk ut 10. juni. En normal sesong ville blitt avsluttet noen dager før denne fristen, men på grunn av coronapandemien ble sesongen utsatt. Derfor skulle Messi ville gå gratis

Barcelona sto på at fristen for klausulen var utløpt og peker på den kontraktfestede utkjøpssummen som er på hele 700 millioner euro (rundt 7,4 milliarder kroner).

Messis far Jorge Messi var i et møte med Barcelona-toppene onsdag. Før møtet gjorde Lionel Messis far og agent et kort intervju med avisa Deportes Cuatro. Der slo han fast at det ser vanskelig ut for fotballstjernen å fortsette i klubben.

- Vanskelig å bli? spurte reporteren som møtte Jorge Messi.

- Ja, lød svaret fra agentpappaen.

Etter mange dager med forvirring og spekulasjoner, er nå Messi-sagaen over for denne gang. Messi, med hele seks gullballer, fortsetter karrieren i klubben han har spilt for i 19 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer