STERKE FØLELSER: Lionel Messi var jublende glad etter at Argentina slo Nederland på straffespark i semifinalen i går kveld. Men da han skrev en hilsen via Facebook mens han ventet på å avlegge dopingprøve, hilste han til sin avdøde venn. Foto: Dylan Martinez, Reuters / NTB Scanpix
STERKE FØLELSER: Lionel Messi var jublende glad etter at Argentina slo Nederland på straffespark i semifinalen i går kveld. Men da han skrev en hilsen via Facebook mens han ventet på å avlegge dopingprøve, hilste han til sin avdøde venn. Foto: Dylan Martinez, Reuters / NTB ScanpixVis mer

Messi dediserer seieren til vennen som døde før semifinalen

- Til deg, min venn!

(Dagbladet): Lionel Messi får omsider sjansen til å spille VM-finale i fotball. Han scoret på den første av Argentinas straffer da de slo  Nederland på straffespark i semifinalen i går kveld.

Men mens lagkameratene feiret i garderoben i går, satt Messi alene på et rom for å klemme ut de nødvendige dråpene til dopingkontrollørene.

- Jeg er til dopingtest og får ikke deltatt i dette øyeblikket i garderoben. Jeg er stolt av å være en del av denne gjengen! For noen fenomener alle sammen er, for en kamp, for en galskap! skriver Messi på den offisielle Facebook-profilen sin.

Men selv om han satt alene, var det ikke noe å si på gleden.

- Vi er i finalen! La oss nyte det. Nå gjenstår bare et lite skritt, skriver Messi til tilhengerne sine.

Før kampen i går kveld fikk Messi imidlertid et tungt budskap: Den argentinske journalisten Jorge «Topo» Lopez (38), som Messi har blitt god venn med etter flere års samarbeide, døde i en bilulykke i Brasil natt til i går.

Etter kampen dediserte Messi seieren til vennen:

- En klem til hele Argentina og spesielt til Jorge «Topo» Lopez, denne seieren er spesielt til deg, min venn. En stor klem til familien, fatt mot! skriver Messi.

Også Argentinas trener, Alejandro Sabella, snakket om Lopez etter kampen i natt.

- Det er smertefullt. Jeg har ikke ord. Det er en tragisk hendelse, sa Sabella.

Lopez var i Brasil for å dekke VM, og hadde også med seg kona Veronica og barna. Familien var ikke med i ulykkesdrosjen.