Messi vil vinne Copa America

Messi desperat etter en tittel med landslaget

Det er 26 år siden Argentina sist vant Copa America. Nå skal Lionel Messi forsøke å lede sitt landslag til en etterlengtet tittel.

PÅ TITTELJAKT: Lionel Messi omtales av mange som tidnes beste fotballspiller. Men han mangler fortsatt en tittel på internasjonalt nivå. Foto: NTB/Scanpix
PÅ TITTELJAKT: Lionel Messi omtales av mange som tidnes beste fotballspiller. Men han mangler fortsatt en tittel på internasjonalt nivå. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Lionel Messi har vunnet det meste som klubbspiller, men den argentinske landslagsstjernen har ikke like mye å vise til når det kommer til landslaget. 31-åringen har vunnet fire mesterligatitler og ti seriegull med Barcelona. I tillegg har han vunnet Ballon d'Or fem ganger.

Når Copa America starter til helgen er den lille superstjernen på jakt etter en etterlengtet tittel med Argentina.

- Jeg ønsker å ha vunnet noe med landslaget når jeg avslutter karrieren min, i alle fall å ha vunnet mest mulig, sier Messi til Fox Sports.

Messi har tapt flere finaler med Argentina, inkludert VM-finalen mot Tyskland i 2014. De to siste Copa America-finalene har endt med tap på straffespark mot Chile.

Etter finaletapet mot Chile i 2016 annonserte Messi at hans tid på landslaget var over. Da var det argentinske landslaget under massiv kritikk.

- Folk angrep oss fra alle kanter, sier Messi.

Men etter kun seks uker var Messi tilbake på landslaget, og Barcelonas magiker var sterkt delaktig i at Argentina tok seg gjennom VM-kvalifiseringen til fjorårets VM i Russland. Men også der ble et mesterskap uten suksess for Messi. Der ble det stopp i åttedelsfinalen mot Frankrike (4-3).

Men til helgen starter Argentina med blanke ark i Copa America, der Argentina er i gruppe med Colombia, Paraguay og Qatar.

- Vi reiser til mesterskapet med det samme håpet og den samme sulten som vanlig. Men Argentina går nå gjennom et generasjonsskifte, sa Messi nylig til TyC Sports.

- For mange av dem er det deres første mesterskap, men det skal ikke stoppe oss fra å prøve å vinne mesterskapet, la han til.

Det er 26 år siden sist Argentina vant Copa America.