Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi-dobbel da Argentina tok seg til VM

Første søramerikanske laget som er klar for neste års fotballfest.

 KLARE:  Argentina ble i natt klare for VM i Brasil. Her jubler Messi med lagkameratene Fernando Gago og Sergio Aguero. Foto: AP Photo / Jorge Saenz / NTB Scanpix
KLARE: Argentina ble i natt klare for VM i Brasil. Her jubler Messi med lagkameratene Fernando Gago og Sergio Aguero. Foto: AP Photo / Jorge Saenz / NTB Scanpix Vis mer

Lionel Messi var sikker fra straffemerket to ganger da Argentina knuste Paraguay 5-2 og kvalifiserte seg til fotball-VM tirsdag.

Argentina er det første søramerikanske laget som er klar for VM foruten vertsnasjon Brasil.

- Vi visste hvor vanskelig det ville bli å kvalifisere seg. Detter er belønningen for den jobben vi har gjort. Det var ikke lett å møte Paraguay på en dårlig bane, men det viktigste var at vi nådde målet vårt. Vi har fortsatt en lang vei å gå om vi skal bli verdensmestere, sa Messi.

Argentina-kapteinen scoret et straffemål i hver omgang. Det første sendte gjestene i ledelsen etter tolv minutters spill.

Målrush etter pause Bortelaget hadde flere nøkkelspillere suspendert til kampen, men Messi og co. trengte bare ett poeng i Asuncion for å sikre VM-plassen. Men Alejandro Sabellas lag viste tydelig hvorfor argentinerne blir blant mesterskapsfavorittene neste sommer.

Paraguay utlignet til 1-1 ved José Nunez seks minutter etter Messis straffescoring. Det tok likevel ikke lang tid før Manchester City-angriperen Sergio Aguero tok Argentina tilbake i føringen.

Tidlig i annen omgang la Real Madrid-vingen Angel Di Maria på til 3-1 etter en lynkjapp kontring. Messi fikk en noe billig straffe to minutter senere, men tok godt vare på den.

Paraguay-veteranen Roque Santa Cruz reduserte for VM-kvartfinalisten fra 2010 i sluttminuttene, mens Maxi Rodríguez på overtid scoret argentinernes femte fulltreffer.

Viktig Uruguay-seier Argentina er klar for VM to runder før slutt i den søramerikanske kvalifiseringen. Laget troner på tabelltoppen med tre poeng ned til Colombia. De fire beste lagene går rett til VM-sluttspillet. Femmerlaget må ut i omspill.

Uruguay fikk en elendig start på kvalifiseringen, men har siden hevet seg. Tirsdag ble det 2-0 hjemme over Colombia etter to sene mål fra Edinson Cavani og Cristian Stuani.

Resultatet gjorde at Colombia må vente litt til med å feire VM-plassen, mens Uruguay besitter femteplassen med like mange poeng (22) som fjerdeplasserte Ecuador.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling