Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball:

Messi dømt til 21 måneders betinget fengsel

I trøbbel.

SKATTESNUSK: Lionel Messi er dømt for skattesnusk, men slipper trolig å sone bak lås og gitter. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
SKATTESNUSK: Lionel Messi er dømt for skattesnusk, men slipper trolig å sone bak lås og gitter. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barcelona-stjerne Lionel Messi er i Høyesterett dømt til 21 måneders betinget fengsel.

Det melder AS og øvrig spansk presse i dag.

Fotballstjernen og faren Jorge ble i fjor idømt 21 måneders betinget fengsel for skatteunndragelse. Messi anket, men anken førte ikke fram. Far Jorges straff er senket til 15 måneder.

I tiltalen hevdet også påtalemyndigheten at Jorge Horacio Messi er hovedpersonen bak skattesviket, men at Lionel Messi etter alt å dømme har visst om sin fars praksis.

Ifølge skattemyndighetene skal familien Messi ha unndratt rundt 40 millioner kroner i skatt gjennom å benytte selskaper i Belize og Uruguay.

Far og sønn Messi slipper imidlertid trolig å sitte i fengsel ettersom det i Spania er vanlig praksis å gjøre straffer på under to år betinget for førstegangsforbrytere.

Lionel Messi er dømt til å betale en bot på i underkant av 19 millioner norske kroner, mens faren må ut med i underkant av 14 millioner kroner.

Saken mot Messi og faren så dagens lys i 2013. Skatteunndragelsene skal ha funnet sted ifra 2007 til 2009. Pengene stammer fra sponsoravtaler med flere store selskaper

Hele Norges coronakart