- Messi eller Ronaldo? Jeg svarer når jeg har møtt dem

Vadim Demidov er ikke «starstruck» foran La Liga-overgangen.

SNART TIL LA LIGA: Vadim Demidov gleder seg til å spille mot veldig gode motstandere hver helg, men bryr seg ikke så mye om hva de heter. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
SNART TIL LA LIGA: Vadim Demidov gleder seg til å spille mot veldig gode motstandere hver helg, men bryr seg ikke så mye om hva de heter. Foto: Bjørn Langsem, DagbladetVis mer

• Følg Irland - Norge i kveld klokka 20.45

DUBLIN (Dagbladet): Etter nyttår forlater Vadim Demidov norsk vinter og Rosenborg og setter kursen mot Real Sociedad og La Liga-spill.

- Jeg gleder meg mest til å prøve noe nytt, en ny utfordring. Hver helg blir det veldig gode motstandere, sier Demidov til Dagbladet.

Men han er ikke like opptatt av hva motstanderne heter og hvor berømte de er.

- Jeg har aldri hatt spesielle forbilder eller vært opptatt av sånt, sier midtstopperen.

Ser lite fotball Han beskriver seg selv som «langt fra noen fotballidiot».

- Nei, jeg får egentlig nok fotball når jeg trener og spiller selv, så jeg ser ikke mye fotball på TV. Og i så fall ser jeg heller når venner spiller. For eksempel når Alexander Tettey spiller i Frankrike, sier han.

- Så du har ingen mening om hvem som blir mest utfordrende å møte av Messi eller Ronaldo?

- Nei, jeg får svare når jeg har spilt mot dem, gliser Demidov.

Uten press Det som derimot er klart og viktig for ham, er at Real Sociedad var et godt og riktig klubbvalg for ham nå.

- Det er en klubb uten press på seg, de rykket opp i fjor. Dessuten har de sett og fulgt meg i tre år, og lot være å hente en midtstopper i forrige overgangsvindu fordi de virkelig ville ha meg, sier han.

En midtstopper som ble hentet til La Liga i siste overgangsvindu, var Demidovs danske RBK-makker Kris Stadsgaard som gikk til Malaga. Og Demidov har sjekket hvordan det går - og også tillatt seg litt erting.

- Jeg sendte ham en melding etter at de tapte mot Real Sociedad, sier Demidov.

- Kris sier at nivået er høyt, men ikke skremmende. Jeg synes vi var et bra stopperpar i Rosenborg, og mener både han og jeg fortjener denne muligheten, sier han.

Tre gode stoppere I kveld kan det hende Vadim Demidov får prøve seg mot Irland, men det meste tyder på at Brede Hangeland og Kjetil Wæhler er Norges stopperpar fra start.

- Får jeg spille, er det en bonus. Jeg mener vi er tre gode stoppere i troppen, men Kjetil og Brede har spilt bra, så det er ingen grunn til å vrake dem. Som midtstopper er det også sjelden du får sjansen som innbytter, sier han.

I kveld kan bli et unntak. I privatkamper er man ikke begrenset til tre bytter, og Drillo har varslet at han vil utnytte det til å få sett flere enn 14 mann i aksjon. Kanskje også vår neste Spania-proff.