TØFF KONKURRANSE: Luis Suárez, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo kjempet om utmerkelsen «Årets spiller i Europa». Foto: Scanpix
TØFF KONKURRANSE: Luis Suárez, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo kjempet om utmerkelsen «Årets spiller i Europa». Foto: ScanpixVis mer

Messi er «Årets spiller i Europa»

Vant duellen mot Ronaldo og Suárez.

(Dagbladet): Den interne duellen mellom Lionel Messi (28) og Cristiano Ronaldo (30) vil gå ned i fotballhistorien som et av de vakreste kapitlene skrevet noen gang.

Duoen har gitt fotballelskere verden over en ufattelig mengde store opplevelser, noe begge også har fått flere utmerkelser for.

Sammen med Luis Suárez (28) utgjorde Messi og Ronaldo i kveld trioen som var nominert til «Årets spiller i Europa» - stemt frem av UEFA i samarbeid med 54 av kontinentets sportsjournalister.

Vinneren ble ikke uventet Messi, som dermed tok et nytt stikk på Ronaldo etter at portugiseren feiret skamløst da han vant «Gullballen» i januar.

Magiske Messi Etter å ha tapt VM-finalen med Argentina mot Tyskland sist sommer, slo Messi frykte tilbake i løpet av året som gikk.

Med 58 scoringer for Barcelona var argentineren ikke bare en viktig bidragsyter til at klubben vant både den spanske serien og cupen, men også hovedgrunnen til at katalanerne triumferte i Champions League.

Messi står med den nåværende rekorden på 77 mål i Fotball-Europas gjeveste klubbturnering, det samme antallet som Ronaldo. Det sørger nok alene for at begge er uhyre motiverte for å gjøre en ny god sesong i 2015/2016.

Det ble samtidig kåret Europas beste kvinnelige spiller. Den prisen stakk Frankfurt-spiller Celia Sasic av med, foran Amandine Henry (Olympique Lyonnais) og Dzsenifer Marozsan (Frankfurt).

Tidligere i kveld ble årets grupper i Champions League trukket. Der ble det kjent av Malmö og Åge Hareide skal møte Real Madrid, PSG og Sjakhtar Donetsk.