SATSER PÅ LEO: Diego Maradona håper Lionel Messi kan gjøre som ham i 1986, og løfte Argentina til suksess i VM. Og Maradona sier at Messi er bedre enn han selv var for 24 år siden. Foto: Cezaro De Luca, EPA/Scanpix
SATSER PÅ LEO: Diego Maradona håper Lionel Messi kan gjøre som ham i 1986, og løfte Argentina til suksess i VM. Og Maradona sier at Messi er bedre enn han selv var for 24 år siden. Foto: Cezaro De Luca, EPA/ScanpixVis mer

- Messi er bedre enn jeg var i 1986

Nå håper Maradona på gullreprise.

|||
(Dagbladet): Diego Maradona får mer eller mindre æren for alene å ha spilt Argentina til gull i fotball-VM i Mexico i 1986.

Maradona har aldri lagt skjul på at han synes han selv var god, men nå mener den argentinske landslagssjefen at han har et enda sterkere kort i troppen.

- Messi er bedre enn jeg var i 1986. Han er best i verden, med klar margin til resten, sier Maradona til spanske Sport.

Maradona har lenge omtalt Messi som sin arvtaker, og Barcelona-stjerna har vært en opplagt kandidat til tittelen «verdens beste fotballspiller» de siste sesongene.

- Gjør som meg! Etter noen av oppvisningene i Champions League i vår, gikk debattene friskt blant fotballelskere om Messi nå var blitt bedre enn Maradona.

SPILTE IKKE: Diego Maradona vinker til fansen, mens Lionel Messi i bakgrunnen lar seg avbilde sammen med en TV-fotograf. Messi sto over med en sårskade han pådro seg på trening fredag, men Argentina slo likevel Canada 5-0. Foto: Santiago Pandolfi, Reuters/Scanpix
SPILTE IKKE: Diego Maradona vinker til fansen, mens Lionel Messi i bakgrunnen lar seg avbilde sammen med en TV-fotograf. Messi sto over med en sårskade han pådro seg på trening fredag, men Argentina slo likevel Canada 5-0. Foto: Santiago Pandolfi, Reuters/Scanpix Vis mer

Innvendingene har gjerne vært at Messi har til gode å matche Maradonas prestasjoner i et mesterskap. Nå har Maradona utfordret stjernespilleren sin til å gjøre noe med akkurat det.

- I 1986, i Mexico, var det jeg som gjorde det med ballen. Jeg ble voksen, og lagkameratene mine fulgte etter. Nå har jeg bedt Messi om å gjøre det samme i Sør-Afrika, og han har oppfattet budskapet, hevder Maradona.

Maradona gjorde sitt aller beste VM i 1986. I 1990 var han preget av en ankelskade, men bidro likevel til sølv for Argentina. I 1994 ble han sendt hjem i skam etter to kamper og en positiv dopingprøve.

- Kunne blitt så mye merMaradona har i ettertid innrømmet at kokainmisbruket hans hindret i å få ut hele potensialet sitt.

- Messi er bedre enn jeg var i 1986

I dokumentaren «Maradona» fra 2008 laget av den serbiske regissøren Emir Kusturirca, sier argentineren:

- Emir, vet du hvilken spiller jeg ville vært uten kokainen? Tenk hvilken fotballspiller vi mistet! Det er som en ekkel bismak: Jeg kunne blitt så mye mer.

Nå må han heller håpe at Lionel Messi, som i alle fall foreløpig har et langt mer ryddig privatliv, kan overgå ham tilstrekkelig til å redde Maradonas frynsete rykte som landslagssjef.

Flere målscorere Men Messi er ikke helt alene om å ha noe å by på for argentinerne. I går spilte de ut Canada og vant 5-0 - uten Messi på banen. Barcelona-stjerna fikk et sår på kneet etter en kollisjon med Javier Mascherano på trening fredag, og ble spart.

Maxi Rodriguez scoret to, Angel Di Maria, Carlos Tevez og Sergio Agüero ett hver i Buenos Aires.

BALLETAK: Maradona festet grepet på seg selv. Foranledningen er noe uklar, men vi tolker det som en noe obskøn målfeiring. Maradona har henledet oppmerksomheten mot sine edlere deler i feiring også tidligere. Foto: Juan Mabromata, AFP/Scanpix
BALLETAK: Maradona festet grepet på seg selv. Foranledningen er noe uklar, men vi tolker det som en noe obskøn målfeiring. Maradona har henledet oppmerksomheten mot sine edlere deler i feiring også tidligere. Foto: Juan Mabromata, AFP/Scanpix Vis mer

Canada kan selvsagt diskuteres som målestokk foran VM-sluttspillet, men Argentina har altså Messi i bakhånd. For ikke å snakke om Diego Milito, som scoret begge målene for Inter i Champions League-finalen lørdag.