Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Messi er best, men det er Ronaldo som inspirerer meg

Og da snakker ikke Benzema om Real-kompisen.

HAN ER BEST: - Messi er verdens beste spiller nå. Han gjør ting ingen andre gjør, sier Karim Benzema om Lionel Messi ifølge franske medier. Foto: Ballesteros, EPA/Scanpix
HAN ER BEST: - Messi er verdens beste spiller nå. Han gjør ting ingen andre gjør, sier Karim Benzema om Lionel Messi ifølge franske medier. Foto: Ballesteros, EPA/Scanpix Vis mer


• Følg Barca - Real direkte på live.dagbladet.no klokka 20.45 i kveld.

(Dagbladet): På tross av at Barcelona og Real Madrid har gjort sitt ytterste for å tilspisse stemningen dem imellom siden kampen sist onsdag, er det ikke bare kjekling og ukvemsord.

Reals franske spiss Karim Benzema er blant de som hever seg over rivaliseringen og utroper motstanderens tomålsscorer fra sist uke til verdens beste.

- Det stemmer at jeg mener Messi er den beste spilleren i verden i dag. Jeg ser ingen andre som gjør de tingene han gjør. Jeg elsker ham som spiller, sier han ifølge franske Eurosport og en rekke andre franske medier.

Eller sa han det? Det skal sies at ting kan gå tapt i oversettelsen i det språklige kaoset som oppstår på en Champions League-pressekonferanse der en fransk spiller på et spansk lag snakker til en samlet verdenspresse.

For i enkelte spanske og engelske kilder, som for eksempel Sporting Life, siteres Benzema på at Cristiano Ronaldo er bedre enn Barcelonas argentiner:

- Ronaldo er en stor spiller. Etter kampen mot Barcelona var han sint, men foran denne kampen trenger vi ham på sitt beste - for meg er han bedre enn Messi.

Så spørs det hvem man velger å stole på. Enn så lenge tror vi franske journalister forstår Benzema best. Riktignok snakket Benzema også spansk under pressekonferansen, men Messi-hyllesten er hovedsaklig gjengitt av de franske mediene.

NEI, HAN ER BEST: Mens engelske og spanske kilder siterer Benzema på at Cristiano Ronaldo er bedre enn Messi. Her feirer Real-angriperne cupseieren mot Barca for halvannen uke siden. Foto: Susana Vera, Reuters/Scanpix
NEI, HAN ER BEST: Mens engelske og spanske kilder siterer Benzema på at Cristiano Ronaldo er bedre enn Messi. Her feirer Real-angriperne cupseieren mot Barca for halvannen uke siden. Foto: Susana Vera, Reuters/Scanpix Vis mer

Og her kommer kronargumentet: Om Benzema sa at Cristiano Ronaldo var bedre enn Messi, ville det trolig blitt gjengitt på Real Madrids hjemmeside, som ikke har latt en anledning til å irritere Barcelona gå fra seg den siste uka.

- Jeg tilpasser meg alt treneren ber meg om å forsøker å gjøre det han ønsker på banen. Det gjør Cristiano også. Han er en stor spiller, og vi trenger at han scorer mål. Han er veldig viktig for oss, sier Benzema ifølge realmadrid.com.

En annen Ronaldo Forvirringen om hva Benzema sa om Ronaldo kan også skyldes at franskmannen fortalte at forbildet hans heter nettopp det.

- Jeg inspireres av Ronaldo. Jeg har alltid vært inspirert av Ronaldo, sier kraftspissen.

Og de franske mediene presiserer at han snakker om den brasilianske spissen som nylig la opp - og ikke portugisiske Cristiano.

Men viktigst av alt blir det å snakke med beina i kveld. Barca leder 2-0 fra første møte på Santiago Bernabeu i Madrid. I kveld skal det  avgjøres på Camp Nou i Barcelona hvem som kommer til finalen på Wembley 28. mai.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media