Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi er endelig på Facebook

Samme dag som Champions League-kvartfinalen. Fikk 6,6 millioner «venner» på tre timer.

MOT RØKLA: Leo Messi forteller på sin nye Facebook-siden at «ingen» hadde tro på at han skulle bli fotballspiller da han var liten. Siden den gang har han slått de fleste rekorder og er nå regnet som verdens beste fotballspiller. Her må fire Getafe-spillere gi opp mot den lille magikeren. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/Scanpix
MOT RØKLA: Leo Messi forteller på sin nye Facebook-siden at «ingen» hadde tro på at han skulle bli fotballspiller da han var liten. Siden den gang har han slått de fleste rekorder og er nå regnet som verdens beste fotballspiller. Her må fire Getafe-spillere gi opp mot den lille magikeren. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/Scanpix Vis mer

Fotballstudio 20.45: Chelsea - Manchester United, FC Barcelona - Shaktar Donetsk

(Dagbladet): Leo Messi regnes i en alder av 23 år som en av tidenes beste fotballspillere. Det eneste han mangler i premieskapet er en VM-tittel. Til gjengjeld har han to Champions League-titler (2006 og 2009) og smått utrolige 33 mål på sine 52 kamper i verdens tøffeste turnering.

I kveld møter FC Barcelona outsideren Shaktar Donetsk i kvartfinalen i Champions League. Barcelona er storfavoritter mot det ukrainske laget, som vant UEFA-cupen i 2009 - og tapte den europeiske supercupfinalen mot Barcelona høsten etter.

«Hola!» Leo Messi er kjent for å holde en lav profil utenfor banen og sier sjelden noe om sitt privatliv. Derfor vekket det oppsikt da han endelig kom seg på Facebook i dag.

«Hola! Velkommen alle sammen. Tusen takk for alle meldingene jeg har fått. Jeg er så spent! Fra nå av vil vi være mer «connected»... via Facebook, var Messis første melding.»

I løpet av tre timer vokste tilhengerskaren til Messi fra 0 til 6,5 millioner, mye takket være at Barcelonas offisielle Facebook-profil tipset sine 12 millioner «venner» om begivenheten.

Ingen trodde på Messi Leo Messi presenterer seg på følgende måte på sin nye side:

«Hei, jeg er Leo Messi. Uansett titler, trofeer og utmerkelser, jeg vil alltid være gutten som vokste opp i Rosaria, Santa Fé i Argentina. Det var der jeg lærte å gå, slik at jeg kunne begynne å jobbe med å få drømmene mine oppfylt. Og likevel, jeg ble fortalt at jeg aldri kunne bli fotballspiller. Men det at jeg var så liten, tvang meg til å bli raskere. Kritikerne og dem som ikke trodde på meg, har bare gjort meg mer bestemt på å lykkes», skriver Messi, før han nevner Leo Messi Foundation, som er Messis bidrag til barn som ikke har fått de samme mulighetene som ham.

Messi kom til Barcelona som 13-åring. En av grunnene til at han flyttet fra Rosaria, var at klubben kunne tilby ham en dyr hormonbehandling for vekstproblemene hans.

LAV PROFIL: Et av få bilder med Messi og kjæresten Antonella Roccuzzo, på ferie etter at Argentina ble slått ut av VM i Sør-Afrika. Foto: AFP PHOTO/Gabriel Reis/Scanpix
LAV PROFIL: Et av få bilder med Messi og kjæresten Antonella Roccuzzo, på ferie etter at Argentina ble slått ut av VM i Sør-Afrika. Foto: AFP PHOTO/Gabriel Reis/Scanpix Vis mer

Messi er inne i en nærmest uvirkelig sesong for Barcelona. I La Liga står han med 27 mål og 16 målgivende pasninger på 27 kamper. I Champions League har han åtte mål og to målgivende på åtte kamper. I alle turneringer: 43 kamper, 45 mål, 21 målgivende.

Messi føler ikke presset Den lille magikeren er klar over at Barcelona er store favoritter foran kveldens kamp. Det bekymrer ham imidlertid ikke.

- De er en vanskelig motstander, men vi må bare konsentrere oss om vårt eget spill. Vi tror på oss selv, og jeg vil si at vår spillestil og våre resultater har skapt en egen æra. Vi er det beste laget i verden akkurat nå.

- Jeg tror ikke at vi føler noe ekstra press foran møtet med Shaktar, fordi det alltid forventes at vi vinner. Det er alltid slik for Barcelona, sier Messi til nyhetsbyrået AFP.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media