SUKSESSGUTTER:  Lionel Messi (til venstre) og Xavi er to av Barcelonas suksessgutter. Men Xavi mener andre enn Messi bør vinne Gullballen - nærmere bestemt midtbanekollega Andrés Iniesta. Foto: NTB / Scanpix
SUKSESSGUTTER: Lionel Messi (til venstre) og Xavi er to av Barcelonas suksessgutter. Men Xavi mener andre enn Messi bør vinne Gullballen - nærmere bestemt midtbanekollega Andrés Iniesta. Foto: NTB / ScanpixVis mer

- Messi er ikke best i verden

Xavi om sin favoritt: - Han er komplett.

(Dagbladet): 7. januar kåres verdens beste fotballspiller - i det som brygger opp til en heidundrende aften i Zürich.

Tre spillere er i finalen til Gullballen: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Andrés Iniesta.

Det er den mest prestisjefylte fotballkåringen av alle. Flere vil mene at Messi er favoritt. Men i dag kommer det uttalelser fra Spania - som er egnet til å vekke oppsikt.

Avgjørende
- Iniesta fortjener Gullballen. Han er en moderne og komplett fotballspiller, og var best i EM. Han er avgjørende for måten vi spiller på.

Uttalelsene kommer fra Xavi, lagkameraten til både Iniesta og Messi i Barcelona. Han holdt i dag pressekonferanse i Barcelona. Der bekreftet han også at han er i ferd med å forlenge kontrakten med klubben fram til 2016.

88 mål
Xavi benyttet også anledningen til hylle Messi. Det er ikke rart - for i går scoret han sitt 88. Barcelona-mål dette kalenderåret.

Om det er nok til å vinne Gullballen - eller Ballon d'Or på et litt mer internasjonalt språk - gjenstår å se. Den lille, store argentineren er kåret til verdens beste fotballspiller de tre siste åra.

Og som enkelte fotballkjennere uttaler i et muntert toneleie fra tid til annen:

- Den største feilen med Ronaldo er at han spiller fotball i samme tidsepoke som Messi ...

BEST I VERDEN? Andrés Iniesta ble kåret til EMs beste spiller. Er han også best i verden? Foto: NTB Scanpix
BEST I VERDEN? Andrés Iniesta ble kåret til EMs beste spiller. Er han også best i verden? Foto: NTB Scanpix Vis mer