STORT ANSVAR: Mye kommer an på disse beina for Argentina i VM. Maradona satser på fem defensive spillere og Messis magi offensivt. Foto: AFP
STORT ANSVAR: Mye kommer an på disse beina for Argentina i VM. Maradona satser på fem defensive spillere og Messis magi offensivt. Foto: AFPVis mer

- Messi er ikke et overmenneske

Den gamle helten Mario Kempes advarer mot å legge for mye press på Lionel Messi. Imens jobber Maradona med laguttaket ...

||| (Dagbladet): Messis to siste sesonger i Barcelona har vært nærmest utenomjordiske.

I fjor vant den lille argentineren alt, mens han i år «kun» ble spansk mester med 34 mål i serien, takket være Jose Mourinhos taktiske triumf i Champions League-semifinalen. Messi er også årets toppscorer i Europa med 47 scoringer i alle turneringer.

Forventningene til hva den lille magikeren kan utrette i VM kan kun sammenlignes med hva Maradona måtte leve med da han var på topp, men nå advarer en annen argentinsk legende om at forventningene kan bli for høye.

- Messi er en fantastisk spiller, best i verden. Men han kan ikke gjøre det alene, sier Kempes til AP.

Kempes ble kåret til turneringens beste spiller da Argentina vant VM på hjemmebane i 1978. Kempes mener heller ikke man kan sammenligne Messi og Maradona.

GRÅ: Maradona har fått mange grå hår i de 19 månedene han har vært argentinsk landslagssjef. Her forbereder han seg til VM med Lionel Messi. Foto: AP
GRÅ: Maradona har fått mange grå hår i de 19 månedene han har vært argentinsk landslagssjef. Her forbereder han seg til VM med Lionel Messi. Foto: AP Vis mer

- Nei. Maradona gjorde sin greie i sin tid. Fotball er en helt annen sport i dag.

Messi ikke alene Nå kan man ikke akkurat si at Argentina mangler kvalitet i troppen, i hvert fall når man tar en titt på hjemmesitterne. Champions League-vinnerne Javier Zanetti og Esteban Camiasso fra Inter blir ikke å finne i Sør-Afrika. Maradona har imidlertid fortsatt gode navn å by på. Og da tenker vi ikke i første rekke på den aldrende Martin Palermo, som reddet Argentina i den siste VM-kvalikkampen.

Sett utfra Argentinas siste kamper, ligger det an til at følgende kvartett skal hjelpe Messi i angrep: Veron i playmakerposisjon, Jonas Gutierrez og Angel di Maria på kantene. Lengst framme Higuain, som har bøttet inn mål for Real Madrids rekordsesong i La Liga denne sesongen. Gutierrez er forøvrig småskadet og et usikkert kort foran VM-premieren.

Ryktene i kveld vil forøvrig ha det til at Jose Mourinho har lagt inn bud på di Maria. Real Madrid skal være villig til å betale 30 millioner euro for den argentinske venstrekanten.

Bak er Maradona overraskende konservativ, blant annet ønsker han ikke offensive backer og bruker begrensede Otamendi og Heinze på sidebackene.

Maradonas Argentina har funnet vinnerformen etter en grusom kvalifisering, som inkluderte 6-1-tap for Bolivia og 3-1-tap hjemme for Brasil. Argentina har vunnet alle sine privatkamper i år, blant annet en 2-1-seier over Tyskland.

- De siste kampene har roet nervene mine. Argentina har spilt bra og gjort få feil defensivt. Nå har Maradona tid til å jobbe med spillerne fram mot VM-starten, og alle håper han finner den rette miksen av spillere.

Maradona rolig Argentina har havnet i en av de enklere VM-gruppene. Nigeria, Hellas og Sør-Korea bør være grei skuring.

- Det er en veldig bra gruppe. Jeg håper spillernes profferfaringer fra Europa vil hjelpe dem i VM, sier Mario Kempes.

Maradona selv holder foreløpig kortene tett til brystet. Han er sikker på at troppen, som han mener består av «23 ville katter» holder mål, men førsteelleveren har han ikke klar.

- Jeg er rolig fordi vi jobber bra på trening og det gir oss anledning til å ta ut det beste laget til åpningskampen mot Nigeria (12. juni) og kampene etter det, informerer Maradona til fifa.com.

NOSTALGI: Det er VM kun hvert fjerde år og vi kan koste på oss litt nostalgi. Mario Kempes har satt inn 2-1 i ekstraomgangene i VM-finalen i 1978. Seinere skal Daniel Bertoni øke til 3-1 og sikre Argentinas første av to VM-seire. Foto: AFP
NOSTALGI: Det er VM kun hvert fjerde år og vi kan koste på oss litt nostalgi. Mario Kempes har satt inn 2-1 i ekstraomgangene i VM-finalen i 1978. Seinere skal Daniel Bertoni øke til 3-1 og sikre Argentinas første av to VM-seire. Foto: AFP Vis mer